Peter Simon Rôzne

Školákom z Rožňavy je veru hej: Takto si užívame lyžiarsky výcvik! FOTO

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde. Lyžovanie si užívajú aj tí najmenší. Školáci zo základnej školy akademika Jura Hronca v našom meste sú v neďalekej Vyšnej Slanej na lyžiarskom výcviku a takto im to ide.

Ilustračný obrázok k článku Školákom z Rožňavy je veru hej: Takto si užívame lyžiarsky výcvik! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Lyžovanie a zimné radovánky si môžu užívať aj tí najmenší. Ako nás informoval jeden z pedagógov telesnej výchovy na základnej škole Zoltán Breuer, tento lyžiarsky kurz je tvorený v piatich jednodňových blokoch a určený je pre detičky školy z prvého stupňa. „Už dlho som sa pohrával s myšlienkou urobiť pre prvý stupeň lyžiarsky kurz s dennou dochádzkou. Až tento rok sa mi to podarilo dosiahnuť a spolu s riaditeľom a učiteľmi aj zrealizovať, za čo im všetkým ďakujem,“ zdôraznil Breuer.

Ako dodal, takýto výcvikový kurz nerobí žiadna škola v Rožňave. „Takže sme možno prví. Prvotne bolo v pláne zobrať nejakých 40 detí, ale kvôli veľkému záujmu, presne 70 prihlásených sme ich museli rozdeliť na dve skupiny. Prváci sú spojení s druhákmi a tretiaci so štvrtákmi,“ hovorí telocvikár.

Medzi detičkami na kurze sa nájdu lyžiari aj nelyžiari, ktorí buď zdokonaľujú svoje schopnosti alebo sa učia základy. „Navštevujeme lyžiarske stredisko Július kde máme na lyžovačku výborné podmienky,“ dodal na záver Zoltán Breuer.

Pozrite si fotky z výjazdu prvákov a druhákov v našej galérii.

Foto: Základná škola akademika Jura Hronca

Obrazom: Fotky z lyžovačky prvákov a druhákov
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM