Peter Simon Kultúra

Šikovný ťahák, kedy a kam si v Rožňave vyraziť: PREHĽAD, čo nás čaká vo februári

Máme tu začiatok mesiaca a to je najvyšší čas si popozerať, čo sa tento mesiac chystá v našom meste. Aby ste si mohli urobiť plány, pozrite si v predstihu prehľad rôznych akcií, ktoré ponúka Rožňava vo februári. Môžete sa kultúrne či športovo vyžiť a nebude chýbať ani ples.

Ilustračný obrázok k článku Šikovný ťahák, kedy a kam si v Rožňave vyraziť: PREHĽAD, čo nás čaká vo februári
Zdroj: TASR

Koncert Nicole Lillie McCloud – V piatok 6. februára o 19-tej hod. vystúpi v Rožňave Lillie Nicole McCloud, finalistka súťaže X Factor USA 2013 a držiteľka titulu Čestný občan mesta Rožňava. Koncert sa uskutoční v priestoroch Mestského divadla Actores. Prečítajte si zaujímavosti o speváčke.

Eugen Pál Baláž koncert – V piatok 6. februára sa o 21-tej hod. sa v Hell´s Bell´s Pu­be uskutoční koncert člena skupiny Sexit, ktorý zahrá známe piesne.

Minifestival Rodičovstva – Podujatie sa koná v sobotu 7. februára v priestoroch škôlky na ul. Kyjevská a začiatok je naplánovný o 10-tej hodine. Podujatie organizujú rodičia v spolupráci s mestom Rožňava, predovšetkým pre budúce mamky, ale aj všetkých, ktorých témy zaujímajú. Počas celého dňa sa konajú prednášky, diskusie, praktické ukážky, neformálna atmosféra.

Čriepky abstrakcie – Výstava maliarky Petry Zavadilovej sa uskutoční 9. februára v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského. Začiatok výstavy bude o 17-tej hodine.

Kultúrna mozaika – Študenti gymnázia v Rožňave si pripravili pre širokú verejnosť fakt zaujímavú akciu spojenú so spoznávaním kultúr okolitých štátov, ale aj ochutnávkou jedál a rôznymi sprievodnými akciami. Nenechajte si to ujsť už 11. februára od 9-tej hodiny na Radnici v Rožňave.

Akustický večer – V Sherwoode spríjemní atmosféru Marián Pál Baláž spolu s hudobníkom Ľubomírom Breznenom a to dňa 13. februára o 20-tej hodine.

Irish Pub Music Night – Už budúci piatok 13. februára pre vás Irish Pub prichystal poriadnu zábavu precelú partiu a o neutíchajúcu atmosféru plnú nielen retro hudobných hitov sa postará DJ.s JIMMY. Pre dámy do 22:00 FREE drink.

Koncert Momo – V piatok 13. februára sa v rožňavskom Colors clube uskutoční koncert rapera Momo, ktorý na tomto podujatí predstaví svoj nový album Rival.

Ples rodičov a priateľov školy – O príjemnú atmosféru na plese sa postará hudobná skupina Relax a Dj Korintuš. Ples sa uskutoční v kultúrnom dome Dobšiná od 19-tej hodiny.

Súťaž v športovom lezení – Klub horských športov KRAS pripravil novoročné preteky v športovom lezení. Uskutočnia sa v sobotu 14. februára od 10-tej hodiny v telocvični Strednej zdravotníckej školy v Rožňave.

Poľovnícky ples v Smolníku – Poľovnícky zväz Smolník a Obec Smolník organizujú Poľovnícky ples, ktorý sa uskutoční v sále Alžbetinho domu v Smolníku v sobotu 14. februára o 19-tej hodine. Do tanca a pre zábavu bude hrať ľudová hudba FS Čarnica.

11. Maškarný ples – AUTO ŠPORT KLUB Rožňava organizuje 11. Maškarný ples, ktorý sa uskutoční v sobotu 14. februára so začiatkom o 19:30 hod. v Estrádnej sále Mestského úradu v Rožňave. Oblečenie v maskách je vítané.

Koncert Kandráčovci – Ľudová hudba Ondreja Kandráča alebo Kandráčovci, ako ich zvykne publikum oslovovať, je hudobná skupina z Východného Slovenska. Divákom a poslucháčom podáva východoslovenský temperamentný folklór vo vokálno-inštrumentálnom prevedení cimbalovej hudby. Koncert sa uskutoční v priestoroch Mestského divadla Actores v nedeľu 15. februára o 18-tej hodine.

Maškarný ples pre dospelých – Miestny odbor Matice slovenskej v Dobšinej a Únia žien v Dobšinej pripravujú Maškarný ples pre dospelých, ktorý sa uskutoční v sobotu 21. februára o 19-tej hodine v MsKS Dobšiná.

Koncert Massriot – Rožňavská rocková kapela Massriot, ktorej frontmanom je Robo Šimko, nakrútila nový videoklip, ktorý pokrstí na unplugget koncerte v rožňavskom bare Patria v sobotu 21. februára o 20:30 hod.

Študentský ples 2015 – Ples organizuje študentský parlament v našom meste už po niekoľký krát. Podujatie sa uskutoční na Mestskom úrade v Rožňave 27. februára od 20-tej hodiny.

The Family Bandwagon – Mestské divadlo Actores si pripravilo komickú divadelno-hudobnú show na ulicu i do divadla. Predstavenie sa uskutoční v sobotu 28. februára so začiatkom o 19-tej hodine.

Plagáty ku všetkým akciám nájdete na našej stránke v kategórii podujatia

V prípade, ak máte informácie o ďalších podujatiach, tak ich posielajte na adresu: simon@global24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM