Peter Simon Rôzne

Sídlisko Juh s väčším ihriskom: Čo presne pribudlo? FOTO

Známe ihrisko na rožňavskom sídlisku je o niečo väčšie. Samospráva investovala do nových prvkov. Pozrite FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Sídlisko Juh s väčším ihriskom: Čo presne pribudlo? FOTO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa slov primátora mesta Pavla Burdigu, chce naše mesto novinkou prilákať na detské ihrisko aj vyššiu vekovú kategóriu. Ako však prezradil zacvičiť si môže každý. Nový fitnes park stál mestkú kasu presne 7 392 eur.

„Takéto koncepcie ihrísk môžeme vidieť skoro v každom veľkomeste. Ja si myslím, že pre Rožňavu je to vhodná investícia. Každá veková kategória ľudí, ktorá si to vyskúšala má pozitívny ohlas. Každý si nájde to svoje miesto, dané cvičebné zariadenie. V takýchto rozšíreniach chceme pokračovať. Osobne chcem dosiahnuť to, aby na každom sídlisku v meste takéto niečo vyrástlo,“ povedal Burdiga.

„Stroje sú určené na posiľňovanie každého svalstva na našom tele. Každopádne je to všetko zadarmo,“ hovorí primátor s tým, že práve u nás je osadený posilňovací stroj, ktorý nemá na Slovensku pár. Pozrite fotogalériu.

Nové ihrisko však pribudlo aj v mestskej časti Nadabulá. „Oslovili nás mamičky a my sme ich zámer zvážili. Následne sme sa pustili do prác. Okrem preliezok pre najmenších sme tam vytvorili aj ohnisko, kde si môžu niečo aj upiecť. O ohradený areál sa starajú miestni obyvatelia,“ dodal primátor mesta Pavol Burdiga.

Obrazom: Nové fitnes ihrisko na juhu
16
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM