Správy

Sezóna večerných opekačiek je tu: 3 miesta v Rožňave a okolí, kde je radosť zbehnúť

Teplé večerné počasie priam ťahá do prírody. Nezmeniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna večerných opekačiek je tu: 3 miesta v Rožňave a okolí, kde je radosť zbehnúť
Zdroj: Dnes24.sk

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj okolie Rožňavy ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam sa vybrať na opekačku.

Drnava

Opekanie v lokalite známej bane je veľmi obľúbeným miestom Rožňavčanov, ktorí sa rozhodnú nabrať sily alebo sa vybrať s rodinkou do prírody. V lokalite, ktorá je za obcou Drnava v lese sa nachádza pripravené ohnisko. Vedie tam cesta, autom sa dostanete len na začiatok. Takže prechádzke sa nevyhnete, avšak nie je náročná. Miesto poskytuje okrem nádhernej prírody aj kus histórie, keďže sa v tesnej blízkosti nachádza aj obnovený vstupný portál bane Dionýz. Okolie je upravené a v horúcom počasí poskytne aj príjemné schladenie.

Indiánske jazero

Neďaleko strelnice je takzvané Indiánske jazero, ktoré vyhľadávajú na relax nielen Rožňavčania. V tesnej blízkosti jazera si môžete navariť guláš či opiecť špekačky. Ale môžete tam dokonca aj prespať v stane. Je to skvelé miesto na rodinný výlet. Rožňavčania to majú priamo z centra len na skok, avšak na bežný ruch mesta tam určite zabudnete.

Podrákoš

Obľúbenou lokalitou nielen pre mladých je stále lokalita nad sidliskom Podrákoš. Ohnisko, lavička, areál stvorený na rôzne loptové hry láka ľudí na oddych a pokoj od ruchu mesta. Obyvatelia lokalitu vyhľadávajú pravidelne. Na miesto sa dá dostať pešo a aj autom. Avšak prechádzka na pod les náročná nie je a zvládne ju naozaj každý.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM