Peter Simon Kultúra

Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 5 tipov, čo Rožňavčania môžu zažiť tento týždeň

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. Preto sme sa rozhodli vám priniesť dokopy päť tipov našej redakcie, na to, čo odporúčame tento týždeň zažiť v Rožňave. Nechajte sa inšpirovať...

Ilustračný obrázok k článku Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 5 tipov, čo Rožňavčania môžu zažiť tento týždeň
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

STANICA ZOO

3. november 2015 od 19:00 hod., Mestské divadlo Actores
STANICA ZOO alebo ZA VŠETKO MÔŽE DAVID BOWIE. Toto je názov novej a nevšednej divadelnej hry, ktorú si pri širokú verejnosť pripravilo divadlo Actores, ktoré snáď netreba predstavovať. Už onedlho si tak môžete naplno vychutnať svetoznámy autobiografický román MY DETI ZO STANICE ZOO na doskách divadla ACTORES. Hra predstavuje skutočný príbeh trinásťročnej Christiane Very F. Neutešené rodinné pomery vedúce k rozvodu rodičov privádzajú mladú Chris k drogovej partii. Následne postupne prepadáva svetu drog až k ťažkej závislosti na heroíne a všetkému, čo s ním súvisí.

Po stopách Rákocziho a kuruckých vojsk

4. november 2015 od 18:00 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave sa uskutoční otvorenie putovnej výstavy pod názvom Po stopách Rákocziho a kuruckých vojsk. Ak to nestihnete tak túto výstavu si budete môcť pozrieť v priestoroch galérie do 6. decembra 2015.

Štvrtkové kino Apollo

5. november 2015 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera
Príďte si vychutnať zaujímavý životopisný film od našich susedov pod názvom Fotograf. Filmový príbeh inšpirovaný životom Jana Saudka, svojrázny a kontroverzný rovnako ako jeho reálny predobraz. Réžia: Irena Pavlásková, hrajú: Karel Roden, Marie Málková, Vilma Cibulková

Kandráčovci

6. november 2015 od 19:30 hod., Okc Rožňava
Repertoár tohto telesa je zložený z melódií rôznych kútov Slovenska, so silným akcentom na východoslovenskú, ale i ukrajinskú, rusínsku, či poľskú pieseň. V poslednej dobe do svojho repertoáru vkladajú hlavne piesne autorské. Práve tie sa tešia u poslucháčov a divákov najväčšej obľube. Za roky svojej existencie odohrali Kandráčovci stovky vystúpení po Slovensku, ale koncertujú i v Čechách, Poľsku, či na Ukrajine. Koncert si budete môcť už onedlho vychutnať aj v našom meste.

Snow film fest 2015

6. november 2015 od 18:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera
Zima pomaly prichádza a jej príchod už tradične predznamenáva prehliadka najlepších zimných filmov – Snow film fest. Premietať sa budú filmy o extrémnom lyžovaní, skialpinizme, zimných expedíciách a ďalších extrémnych radovánkach. Milovníci snehu, ľadu a zimných športov sa môžu tešiť na celovečerné pásmo tých najúspešnejších filmov, ktoré boli ocenené na prestížnych svetových festivaloch, ale aj zaujímavé expedičné filmy z českej a slovenskej kotliny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM