Petra Janigová Basketbal

Ruža si vychutnala Rožňavu

Po dvojtýždňovej prestávke sa naše dievčatá opäť vrátili na domácu palubovku. S Rožňavou to bola jednoznačná záležitosť, aj napriek tomu, že celý káder už dlhšie zápasí s chorobou.

Ružomberok mal nástup ako z basketbalovej príručky, keď už po dvoch minútach bolo 7:0. Rožňava sa síce ešte dokázala priblížiť na dostrel (11:8), ale nebolo jej to nič platné. Ďalšie z tréningových stretnutí Extraligy sa rozbehlo už po prvej štvrtine, ktorú domáce basketbalistky vyhrali bez problémov – 23:10. Body na strane Ružomberka s pribúdajúcimi minútami utešene narastali. Priestor na palubovke preto dostali aj menej vyťažené hráčky, skúsenosti a prvé body do štatistík usilovne zbierala Adela Kudličková.

Ruža sa úplne odviazala v tretej štvrtine. Rožňava sa na tri minúty strelecky odmlčala a domáce dievčatá dávali ukazovateľu skóre poriadne zabrať. Darilo sa najmä Guzmanovej, Tetemondovej a bojovnej Štěpánovej, no do listiny úspešných strelkýň sa zapísala takmer celá lavička. V závere tretej štvrtiny viedla Ruža po trojke Černákovej o 40 bodov – 71:31 a v poslednej časti hry dokázala tento rozdiel ešte o niečo navýšiť. V 36. minúte mali domáce navrch až o 42 bodov (82:40), no väčšiu nakladačku už Rožňava odmietla. Ružomberok napriek tomu zvíťazil s parádnym skóre 88:47 a výborný výkon odmenili diváci skandovaným potleskom. V ďalšom zápase základnej časti ženskej Extraligy sa basketbalistky MBK doma najbližšie predstavia v stredu 7. marca proti Popradu.

Extraliga žien, 24. kolo:

MBK Ružomberok – MBK Región Rožňava 88:47 (23:10, 20:10, 28:15, 17:12) Najviac bodov: Tetemondová 17, Guzmanová 14, Štěpánová 12 – Libičová 14, Valicová 9, Repaszká 8 TH: 19/13 – 11/3, fauly: 18 – 17, trojky: 3 – 2, rozhodovali: Bohucký a Turček, 400 divákov

Ivan Kurilla, tréner Ružomberka: „Po príchode z Kursku sa s nami tiahnu choroby. Celé družstvo je na antibiotikách, určite to pre nás nie je jednoduché. Lucia Lásková má vážne zdravotné problémy s chrbticou, ale verím, že bude v poriadku. Teraz bude dôležité, aby sme sa doliečili, pretože Kadidja Andersson dnes napríklad prišla na zápas s teplotou. S týmto bojujeme už tretí týždeň, takže verím, že keď sa zdravotne dáme dokopy, výsledky budú ešte lepšie. Dnes to pre nás bola povinná jazda a dievčatá sme sa snažili najmä pošetriť. Na ihrisko sa preto dostali všetky hráčky, aj Adela Kudličková, ktorá dostala viac priestoru.“

MBK - Roznava
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM