Aktualizované Peter Simon Správy

Rušno v centre Rožňavy: Na nohách hasiči aj policajti, čo sa to dialo? FOTO

Rožňavčania len z opodiaľ pozerali, čo sa to deje v blízkosti frekventovaného chodníka. Na mieste boli okrem mestských policajtov aj hasiči. To však nestačilo, privolali aj odborníka.

Ilustračný obrázok k článku Rušno v centre Rožňavy: Na nohách hasiči aj policajti, čo sa to dialo? FOTO
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rušno bolo dnes v poobedňajších hodinách v blízkosti jednej z bánk v Rožňave presnejšie pri kruhovom objazde. Z nezistených príčin sa v tamojších kríkoch udomácnil roj včiel, ktorý ohrozoval okoloidúcich. Na miesto sa vybrali hasiči aj príslušníci mestskej polície, tí miesto zabezpečili. Ľudia z mesta sa tak museli tomuto miestu na istý čas vyhnúť.

Následne na miesto dorazil skúsený včelár, ktorý si priniesol potrebné pomôcky aj prenosný drevený včelí úľ. Ako nám prezradil, za všetko môže zatúlaná kráľovná. Ostatné včely ju už len nasledovali. „Momentálne som prichystal všetko potrebné na to, aby som dostal včely do úľa. Pri tomto výkone mi uštedrili niekoľko bodnutí, ale už som zvyknutý. Nedá sa robiť nič, musíme počkať, kým tam samé vlezú a následne sa úľ s včelami odvezie preč,“ hovorí včelár.

Ako informoval náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak, mestská polícia v Rožňave prijala podnet o výskyte veľkého množstva včiel pred budovou na Ul. Šafárikovej. „Veliteľom zmeny bola na miesto vyslaná hliadka MsP, ktorá zistila, že sa jedná o roj včiel, ktorý sa nachádza v kríkoch pred vchodom do budovy a včely mohli ohroziť prechádzajúcich ľudí. Hliadka mestskej polície bezodkladne zabezpečila miesto výskytu roja včiel tak, aby nedošlo k ohrozeniu zdravia prechádzajúcich osôb. Prostredníctvom veliteľa zmeny bol súčasne kontaktovaný hasičský a záchranný zbor a miestny včelár. Hasiči po príchode na miesto v súčinnosti s hliadkou MsP zabezpečovali okolie roja a včelár premiestnil vyrojené včely do prepravného úľa. Celá akcia trvala cca 2 hodiny,“ hovorí Hanuštiak

Pozrite si v našej galérii, ako prebiehala akcia.

Obrazom: Roj včiel v centre mesta
12
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM