Peter Simon Správy

Rožňavské múzeum chystá RETRO leto: Deti sa zabavia aj niečo naučia

Banícke múzeum v Rožňave aj toto leto usporiada múzejné dni pre deti vo veku 6 až 10 rokov. Program bude pestrý.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské múzeum chystá RETRO leto: Deti sa zabavia aj niečo naučia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Celotýždňové podujatie sa uskutoční v termíne od 8. do 12. júla 2019 a tematicky sa bude niesť v štýle retro a tak vlastne nadviaže na aktuálnu RETROvýstavu, inštalovanú v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave. Z tohto dôvodu aj zaujímavé podujatie nesie názov „RETROsvet v múzeu – letné múzejno-pedagogické dni pre deti“.

Múzejníci majú pre účastníkov pripravený bohatý program, v rámci ktorého navštívia banské lokality a pozostatky banských strojov, čaká ich hra so stavebnicou – návrh a stavba nových banských strojov a konštrukcií, prezentácia odievania v 60. až 80. rokoch, výroba dobových a terajších odznakov, batikovanie tričiek, prezentácia stravovania a stravovacích zvyklostí v 60. až 80. rokoch a ešte mnoho ďalších poučno-zábavných činností. Cieľom podujatia je prijateľnou a hravou formou priblížiť spôsob života v období socializmu žiakom 1. stupňa ZŠ. „Počas letných dní sa s našimi malými bádateľmi prenesieme v čase do pomyselného RETROsveta a okrem množstva zábavy sa spolu aj veľa naučíme,“ dodala Gabriella Badin, pracovníčka Baníckeho múzea v Rožňave.

Záujemcovia môžu svoje ratolesti na podujatie prihlásiť e-mailom alebo telefonicky u múzejných pedagogičiek:

Podujatie RETROsvet v múzeu – letné múzejno-pedagogické dni pre deti, podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM