Peter Simon Správy

Rozžhavené zábery z ulíc: Rožňavčania sa vynašli

Rožňavu zasiahlo mimoriadne teplé počasie. Pozrite si momenty z mesta. Okrem zmrzliny, ktorá šla na dračku, obyvatelia mesta posedávali v chládku.

Ilustračný obrázok k článku Rozžhavené zábery z ulíc: Rožňavčania sa vynašli
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Slnečné lúče priostrujú. A poriadne. Ortuť teplomerov sa v posledných dňoch aj v našom meste šplhá poriadne vysoko. Tí ktorí sa musia v tomto teple presúvať cez mesto, sa snažia zmierniť utrpenie ľahkým oblečením, zmrzlinou, či množstvom vody. Sú však aj takí, ktorým teplo vyhovuje.

Pred vysokými teplotami vydali pre náš okres meteorológovia dokonca výstrahu. Písali sme tu: Výstraha pre Rožňavu a okolie: Hodiny, ktoré budú pre mnohých peklom!

Mimoriadne rušno je počas letného dňa najmä v centre. Rodičia si užívajú príjemný chládok pod slnečníkmi terás, zatiaľ čo deti sa osviežujú zmrzlinou. Do redakcie nám niekoľko z vás poslalo aj snímky teplomerov, ktoré sa nachádzali v tieni. Ako vidieť v našej galérii, na niektorých ortuť vyskočila poriadne vysoko.

Ráno som sa zobudila a už som mala pocit, že dnes bude fakt teplo. Mala som vybavovanie v meste, tak som nahodila letný outfit. No aj keď som na sebe toho veľa nemala bolo okolo obeda ukrutne teplo a dusno. Až tak mi ešte tieto tridsiatky nevadia. Bojím sa však čo bude, keď prídu vyššie teploty. Starší ľudia musia mať už teraz dosť," hodnotí Eva.

„Teplo mi vyhovuje, dáme s kamošmi zmrzlinu alebo nejaký studený drink a všetko je v pohode, Horšie je to už, keď musím sadnúť do rozpáleného auta,“ povedal Marcel.

„Začína leto a sním aj príchod tepla. Dúfam však, že to nebude až také extrémne, ako hovoria meteorológovia. Dnes mi pri zdolávaní vysokých teplôt určite pomohol liter studenej vody a chládok v parku,“ prezradila Jaroslava.

Onedlho sa však obyvatelia nášho mesta môžu schladiť aj na kúpalisku, ktoré otvára svoje brány už túto sobotu 25. júna 2016 od 9:00 hod.

Fotky zo slnkom zaliatych ulíc mesta si pozrite v našej galérii.

Horúčavy zasiahli rožňavské námestie v plnej sile.
1
Galéria
Obrazom: Horúčavy v Rožňave
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM