Správy

Rozsiahla prestavba nového urgentu v plnom prúde: Takto to aktuálne vyzerá vnútri, FOTO

Starý urgent v rožňavskej nemocnici, ako sme ho roky poznali, sa zmenil na nepoznanie. Robotníci sa pustili do rozsiahlej prestavby. Výsledkom budú moderné priestory a vybavenie.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahla prestavba nového urgentu v plnom prúde: Takto to aktuálne vyzerá vnútri, FOTO
12
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

V nemocnici Svet zdravia Rožňava prebieha rozsiahla prestavba a v jej priestoroch vznikne moderný urgentný príjem. Za vyše 5,1 milióna eur okrem prestavby urgentu zároveň nakúpi novú diagnostickú techniku vrátane nového počítačového tomografu, či takmer 200 postelí.

Na prestavbu a nákup technológií využije nenávratný finančný príspevok z eurofondov, pričom investícia je spolufinancovaná z prostriedkov siete Svet zdravia. Stavebné práce spolu s dodaním prístrojového vybavenia nového urgentu by mali byť ukončené do konca roka.

Pozrite si v našej galérii aktuálne priestory nemocnice, kde prebehne rozsiahla rekonštrukcia.

Stavebné úpravy urgentného príjmu sa vyšplhajú na vyše 1,1 milióna eur.

„Aj takto to v posledných dňoch vyzeralo na pôvodom urgentnom príjme rožňavskej nemocnice. Odstránili sme pôvodné priečky, asi 90 percent pôvodnej podlahy, začali vymieňať elektro- a vodoinštaláciu i čiastočne kanalizáciu. Za vyše 5,1 milióna eur vďaka dotácii z eurofondov do rožňavskej nemocnice okrem prestavby urgentu zároveň nakúpime novú diagnostickú techniku vrátane nového CT prístroja. Projekt by mal byť ukončený do konca roka,“ informovala sieť nemocníc Svet zdravia na svojom oficálnom facebooku.

Aby nemocnica mohla odštartovať práce na novom urgentnom príjme, vytvorila pre jeho chirurgickú a traumatologickú ambulanciu dočasné priestory. Z vlastných prostriedkov zrekonštruovala bývalé ambulantné pracovisko fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie, kde sa urgentný príjem presťahoval. Celková výška tejto rekonštrukcie sa vyšplhala na asi 20-tisíc eur,

Najväčšou investíciou bude obstaranie nového počítačového tomografu (CT), ktorý spresní, urýchli a skvalitní diagnostiku. Diagnostické zázemie nemocnice do konca roka doplnia aj tri digitálne röntgenové prístroje a na jeseň i šesť ultrasonografov pre jednotlivé oddelenia. Operačné sály zase získajú nové zariadenia, najmä moderné operačné stoly s príslušenstvom. V nemocnici pribudnú aj monitory vitálnych funkcií, anestéziologické prístroje a ventilátory pre umelú pľúcnu ventiláciu, laparoskopická a artroskopická veža či inkubátory, výhrevné lôžka a ďalšie. Nemocnica vďaka dotácii zároveň obstará 150 elektricky polohovateľných postelí a iné špeciálne lôžka určené pre intenzívnu starostlivosť. Tie by mali byť dodané v poslednom štvrťroku tohto roka.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Obrazom: Rozsiahla prestavba nového urgentu v plnom prúde
12
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM