Peter Simon Správy

Rozruch na rožňavskom gymnáziu: Študentke vybuchol mobil

Žiakov a pedagógov Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave postavil do pozoru dymiaci mobil. Všetko mohlo skončiť horšie. Našťastie si to odnieslo len mobilné zariadenie a to doslova.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch na rožňavskom gymnáziu: Študentke vybuchol mobil
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Počas prestávky sa druháčka Michaela hrala s mobilom. Keď si ho po chvíli položila vedľa seba, telefón z ničoho nič začal horieť a dymiť. To, čo nasledovalo potom nečakal asi nikto. Telefón po krátkej chvíľke úplne zhorel, zostalo z neho len nepoužiteľné torzo.

„Stalo sa to v priebehu niekoľkých sekúnd. Našťastie som mala mobil na lavičke vedľa seba. Najprv začal syčať a potom to aj buchlo. Hneď som utekala za profesorom. V živote by som nečakala, že sa to môže stať mne. Mobil bol ešte v záruke, pôjde na reklamáciu. Chcem, aby sa na to čo najskôr zabudlo, lebo taký šok, aký som ja dostala a čo všetko sa mohlo stať, ani nechcem na to pomyslieť,“ zhodnotila študentka Michaela.

Triedny učiteľ Marián Koreň sa hneď išiel pozrieť na rozsah a prípadne zranenia. „Prišla za mnou žiačka, že jej vybuchol mobil. Následne som zhodnotil situáciu, pozreli sme sa, či nie je zranená, či niečo nehorí. Našťastie sa nič vážnejšie nestalo. Dym bol cítiť riadne, aj na spodnej chodbe. Museli sme poriadne vyvetrať. Dym bol hustejší,“ povedal Koreň.

Ako dodal pedagóg, o tejto problematike síce už vedel z internetu, no na škole by nečakal, že sa niečo takéto stane. „Mobil potrebujete používať, a aj ho denne máte pri tvári, takže sa nedá urobiť opatrenie,“ uviedol Marián Koreň.

Obrazom: Rozruch na rožňavskom gymnáziu
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM