Peter Simon Správy

Rozprávkové miesto na východe Slovenska: Parádna zimná prechádzka na Dedinkách a v okolí zaručená, FOTO!

Obce v okolí Rožňavy v sebe ukrývajú neopísateľné čaro, vďaka čomu sú výnimočné, a bola by škoda o nich nevedieť. Jednou z nich je nádherná obec Dedinky.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávkové miesto na východe Slovenska: Parádna zimná prechádzka na Dedinkách a v okolí zaručená, FOTO!
22
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák

Zima je ešte v plnom prúde a zimné obdobie na výlety do prírody je tak zaručené. Pravidelne vám prinášame tipy na výlety do okolitých obcí, jedna si však zaslúži väčšiu pozornosť. Obec Dedinky.

Dedinky a priľahlá vodná nádrž Palcmanská maša patria bez pochýb k najvyhľadáva­nejším miestam v našom okolí. Niet divu, pobyt v lone nádhernej prírody láka každoročne množstvo turistov. Okrem prechádzky po tejto obci si nadšenci zimnej turistiky určite prídu na svoje a môžu si vychutnávať krásny pohľad na zasneženú krajinu.

Neďaleko Dediniek sa dá zalyžovať, a to na Mlynkách. Snehu majú dostatok. Tí, ktorí zas obľubujú prechádzky sa môžu vybrať do Stratenskej píli. Pri prechádzke po Stratenej a Stratenskej píle natrafíte na pravé zimné obdobie, ktoré tam zaváňa čerstvým horským vzduchom. Nenáročnú prechádzku zvládnu aj menšie deti a môžu si vychutnať aj parádnu guľovačku.

Oblasť Dediniek a Palcmanskej maše sa navyše nachádza na trati Červená Skala – Margecany, ktorá patrí medzi najkrajšie železničné trate na Slovensku. Pozrite si v našej galérii fotky, ako to vyzeralo minulú zimu v lokalite Dobšinského kopca a blízkeho okolia!

Slovensko je krásami doslova popretkávané. Pozrite si nádheru z Tatranskej doliny na videu!

Zdroj: Dnes24.sk
Obrazom: Okolie Dobšinského kopca v zimnom šate
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM