Peter Simon Správy

Rožňavu zasiahli horúčavy. FOTO a VIDEO z rozpáleného námestia

Horúčavy nám ešte stále dávajú zabrať a platí to i pre centrum Rožňavy. Boli sme sa tam pozrieť na to, ako ľudia s nimi bojujú.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavu zasiahli horúčavy. FOTO a VIDEO z rozpáleného námestia
12
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

S vysokými teplotami bojujú v týchto dňoch aj ľudia v našom meste. Práve tam sme sa vybrali na to pozrieť a to aj s fotoaparátom. Oslovili sme aj zmrzlinárov a obyvateľov Rožňavy.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Dnes24.sk

Na lavičkách v parku pod vežou

Mnohí ľudia, ktorí prechádzajú centrom nášho mesta, vyhľadávajú v tomto horúcom počasí doslova každý kúsok tieňa, aby sa čo najviac chránili pred páliacim slnkom. Mnohí z vás si určite všimli aj to, že pracovníci Technických služieb zabezpečujú ochladzovanie mesta kropiacim vozidlom, ktoré sa pohybuje po centre a okolí. Posedieť sa dá aj pri fontáne. Koruny blízkych stromov ponúknu trochu tieňa.

Osvieži aj zmrzlina

Ako pre náš web uviedol jeden z predajcov, pri vysokých teplotách je záujem o niečo menší. „Každý je na kupku, alebo sa schováva pred slnkom, no tí, čo prechádzajú cez námestie, sa zastavia stále,“ hovorí.

Výstraha pred teplom!

Nezabúdajte na pitný režim. Ten v týchto dňoch naozaj netreba podceňovať, keďže odborníci na piatok, 10. augusta 2018 vydali výstrahu až druhého stupňa. Tá platí v čase od 14:00 do 18:00 hod. "V okrese Rožňava sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká, spresnili meteorológovia.

Nezabudnite si pozrieť aj našu fotogalériu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM