Peter Simon Správy

Rožňavu zaplnili Škodovky: Za zimákom sme videli aj takéto kúsky, FOTO

Priaznivci Škodoviek si prišli na svoje. V Rožňave sa stretli staré dobré klasiky aj nové naleštené tátoše. Vychutnajte si atmosféru na fotkách...

Ilustračný obrázok k článku Rožňavu zaplnili Škodovky: Za zimákom sme videli aj takéto kúsky, FOTO
54
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zraz Škodoviek sa v Rožňave uskutočnil v sobotu, 19. mája 2018 od 13:30 hod. v priestore za zimným štadiónom v Rožňave. Podujatie bolo určené ako pre všetkých priaznivcov vozidiel tejto značky, tak aj pre širokú verejnosť, ktorá si mohla tieto vyleštené tátoše prísť pozrieť na vlastné oči. Okrem bežných „sérioviek“ boli k nahliadnutiu aj tuningáče, veterány. Okrem prehliadky vozidiel nechýbala jazda zručnosti, či spanilá jazda mestom.

Podujatie bolo organizované klubom Škoda Fans Slovensko v spolupráci s viacerými partnermi a mestom Rožňava.

Ako pre náš web uviedol jeden z organizátorov akcie Jaroslav Švehla, počtom áut a atmosférou bol príjemne prekvapený. „Vyšlo nám aj počasie, čo je v prípade organizovania takéhoto podujatia asi najdôležitejšie. Myšlienka organizácie vzišla z viacerých hláv. Začiatkom roka prebehla na klube diskusia, v ktorej sa hľadali ľudia schopní vytvoriť akciu pre východ republiky. V návrhoch sa vyjadrili, že svoje miesto na mape zrazov Škoda Fans Slovensko by mohla dostať aj Rožňava,“ uviedol Švehla.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek z rožňavského zrazu Škodoviek.

Následne s úsmevom doplnil, že v pitnom režime figurovalo väčšinou nealko, keďže väčšina priaznivcov prišla na svojich tátošoch. „Poslaním tohto podujatia je zábava, aj stretnutia priaznivcov týchto vozidiel, kultúrne vyžitie, no predovšetkým, a čo sme dali aj do programu, je jazda zručnosti, aby sa trošku vodiči aj zdokonalili vo vedení auta,“ hovorí Švehla.

„Akcia bola zameraná na východné Slovensko, no ako sme mohli vidieť, prišli aj autá zo severu, či západu. V programe po oficiálnom otvorení nasledovala jazda zručnosti a vyhodnotenie výsledkov. Prebehla súťaž aj o auto zrazu a následne spanilá jazda mestom a okolím. Na tento zraz prišlo približne 120 vozidiel, s čím sme nadmieru spokojní. Veríme, že táto myšlienka nadchla ľudí a budeme v nej pokračovať aj do budúcna,“ povedal pre náš web ďalší z organizátorov, Vladimír Sabó.

Obrazom: Sobota v Rožňave patrila Škodovkám ( Škoda Fans Slovensko)
54
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM