Krimi

Rožňavský vyšetrovateľ obvinil muža (33) z vydierania: Toto sa len tak nevidí!

Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, podľa policajnej správy za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov. Čítajte, ako zmanipuloval svoju obeť.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský vyšetrovateľ obvinil muža (33) z vydierania: Toto sa len tak nevidí!
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave po vykonaní potrebných procesných úkonov a na základe doposiaľ zhromaždených a vyhodnotených dôkazov zo zločinu vydierania obvinil 33-ročného muža z Rožňavského okresu, ktorý zhruba pred mesiacom osobne aj telefonicky kontaktoval poškodeného muža v jednej z obcí rožňavského okresu pod zámienkou, že sa o jeho osobu zaujímajú „istí ľudia“, ktorí chcú z bližšie neuvedených dôvodov fyzicky ublížiť jemu a jeho rodine, podpáliť im dom v prípade, ak nezaplatí 10 000 eur.

„Tvrdil, že on je len sprostredkovateľ a peniaze musí odovzdať „istým ľuďom“. Opakovane pod psychickým nátlakom žiadal peniaze od muža, ktorý napokon v banke požiadal o poskytnutie úveru a z obavy o svoj život, zdravie a majetok mu peniaze odovzdal. S týmto sa však obvinený neuspokojil a žiadal od muža ďalších 10 000 eur. Aby vyhrážky nadobudli väčšiu vážnosť, mužovi sa vyhrážal pod hrozbou použitia zbrane. Po týchto vyhrážkach muž uvedené skutočnosti oznámil polícii v obave o svoj život, zdravie a majetok,“ informuje hovorkyňa polície.

Ako doplnila, podľa doterajšieho vyšetrovania si obvinený muž príbeh o vyhrážkach zo strany „istých osôb“ vymyslel s cieľom získať pre seba finančný prospech, preto cielene a opakovane vyvolával u poškodeného muža obavy o jeho život, zdravie a majetok.

„Peniaze použil pre vlastnú potrebu. Neváhal poškodeného muža zastrašovať so zbraňou. Polícia už predmetnú zbraň zaistila, bude podrobená expertíznemu skúmaniu a v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, pričom sa skúma trestná zodpovednosť aj ďalších osôb. Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov,“ dodala na záver Jana Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM