Peter Simon Kultúra

Rožňavský muzikál na doskách divadla: Termíny ďalších predstavení + TRAILER

Pre veľký záujem po úspešnej prvej i druhej premiére nového muzikálu Aladin a čarovná lampa, divadlo pripravilo ďalšie predstavenia. Vieme, kedy ho môžete najbližšie vidieť.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský muzikál na doskách divadla: Termíny ďalších predstavení + TRAILER
72
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali, premiéra muzikálu prilákala stovky zvedavcov. Predstavenie, ktoré je vhodné pre každého sa oplatí vidieť. Divadlo Actores Rožňava už dávnejšie avizovalo prípravu predstavenia pre každú vekovú kategóriu. Po niekoľkých mesiacoch sa im podarilo vytvoriť niečo, čo zaujalo deti aj staršiu generáciu. Prítomní môžu zažiť dobrodružný rozprávkový príbeh plný hudby, tanca, s nádhernými kostýmami, veľkou výpravou a podmanivými svetelnými efektmi.

Rožňavský muzikál ALADIN A ČAROVNÁ LAMPA si môžete najbližšie pozrieť 15., 22. januára a ešte aj 19. februára 2017 vždy od 15:00 hod. v sále divadla Actores Rožňava.

„Muzikálový príbeh na motívy rozprávok Tisíc a jednej noci vás zavedie do Bagdadu. Hlavný hrdina Aladin je chudobný chlapec. Denne sníva svoj sen o úniku z bezútešného biedneho života. Ten sa však náhle mení, keď stretne krásnu princeznú Jazmínu, dcéru Sultána. No v ceste mu stojí zlý čarodej Džafar a jeho sluha Jago. Obaja sa ho snažia využiť na získanie čarovnej lampy z jaskyne, skrytej uprostred púšte. Aladin sa stane majiteľom lampy, v ktorej sa skrýva duch Džin. Ten mu ponúka možnosť splniť tri želania a priblížiť sa tak k princeznej, doteraz neústupne odmietajúcou akýchkoľvek nápadníkov,“ uviedol herec a manažér divadla, Róbert Kobezda.

O scenár, texty piesní a taktiež o réžiu sa postarala Tatiana Masníková. Na hudbe sa podieľal známy spevák, Robo Šimko, s pomocou Petry Bangoovej, ktorá mala na starosti scénickú hudbu a postprodukciu.

Choreografiu a dramaturgiu spravoval Daniel Straka. Na doskách divadla uvidíte hercov v podaní Samuel Borsík, ktorý sa prevtelí do postavy Aladina, Patrícia Stehelová ktorá sa predstaví ako Jazmína. Ďalších hereckých výkonov sa zhostili Attila Bocsársky, Robo Šimko, Stanislav Székely, Peter Kamenský a Róbert Kobezda. Na pódiu to roztočia v úlohách tanečníkov Liliana Beláková, Gabriela Gazdová, Sofia Huráková a Jakub Janotík.

  • Rezervácie cez FB alebo na t.č.: 0917 676 223 alebo cez formular na www.actores.sk
  • Pokladňa otvorená: UTOROK a PIATOK od 11:00 hod. do 15:00 hod.
Zdroj: YouTube.com
Obrazom: Premiéra muzikálu ALADIN A ČAROVNÁ LAMPA
72
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM