Peter Simon Krimi

Rožňavský jarmok sa blíži: Na TOTO si dávajte pozor!

Už ako to každý rok býva zvykom, aj tento rok mesto Rožňava pre obyvateľov pripravilo tradičný jarmok spojený z podujatím dni mesta Rožňava. Toto podujatie je často spájané aj so zvýšeným nárastom trestnej činnosti a vreckových krádeží. Vieme ako tomu predísť!

Ilustračný obrázok k článku Rožňavský jarmok sa blíži: Na TOTO si dávajte pozor!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Poznáte to, kopec ľudí, zhon, stres aj toto niekedy obnáša podujatie akým je aj jarmok v Rožňave. Je to vynikajúca príležitosť pre zlodejov a podvodníkov, ktorý sa chcú obohatiť trestnou činnosťou. My sme zisťovali u mestskej polície minuloročné štatistiky trestných činností na jarmoku, ale aj cenné rady ako predísť okradnutí. V súvislosti s blížiacim jarmokom samozrejme i mestská polícia očakáva zvýšený nápor na jej činnosť. „V záujme bezpečnosti bude posilnený výkon hliadkovej činnosti mestskej polície. Okrem stálej služby a pomoci organizačnému tímu budú v priestoroch jarmoku 2 –3 hliadky mestskej polície, ktoré budú nepretržite dohliadať na bezpečnosť občanov a dodržiavanie verejného poriadku v centre mesta a blízkom okolí,“ povedal pre portál náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak.
Ako dodal, na bezpečnosť občanov budú dohliadať i príslušníci Policajného zboru SR, s ktorými mestská polícia úzko súčiní.

Minulý rok 11 priestupkov

„Počas minuloročného jarmoku mestská polícia objasňovala 11 priestupkov priamo súvisiacich s porušovaním ustanovení príslušných VZN, pojednávajúcim o trhovom predaji a organizovaní jarmoku,“ dodal Hanuštiak.
V uvedenej štatistike nie sú zahrnutá protiprávna činnosť, ktorú počas jarmoku riešili príslušníci PZ SR.

Mestská polícia odporúča

Mestská polícia odporúča, aby si návštevníci jarmoku počas nakupovania a prehliadky sprievodného programu dávali pozor najmä na svoje osobné veci, peňaženky, mobilné telefóny a osobné doklady. Aby si osobné veci nenechávali v otvorených kabelkách alebo v motorových vozidlách na viditeľnom mieste. „Súčasne by som chcel požiadať návštevníkov jarmoku o zvýšenú tolerantnosť a dodržiavanie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky pri parkovaní motorových vozidiel,“ povedal na záver náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM