Radka Deckerová Kultúra

Rožňavskou Radnicou sa ozývala ľudová hudba

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave pripravilo s folklórnymi súbormi Haviarik, Haviar, Dubina a ľudovou hudbou Lúčka z Rožňavy koncert ľudových zvykov, kolied a vianočných piesní. Hosťom programu bola pani Mária Brdárska-Janoška z Rejdovej.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskou Radnicou sa ozývala ľudová hudba
Foto: Radka Deckerová

Priniesli sme vám noviny, počúvajte…

V utorok 11.decembra od 16.00 hodiny na Radnici v Rožňave už vládla predvianočná atmosféra. Účinkujúci vo sviatočných krojoch sa pripravovali na vystúpenie, tí najmenší si skúšali svoje vinše a vianočné koledy, aby divákom priblížili zvyky z okolitých obcí. V úvode, za lahodných tónov fujár sa prítomným prihovoril pán Štefan Gerža z folklórneho súboru Dubina. Prekrásnou baladou o Márii pani Mária Brdárska- Janoška očarila všetkých divákov i účinkujúcich, ktorí sa tiež nedali zahanbiť a prispeli koledami , vinšmi a vianočnými piesňami.

„Úlohu domácich gazdov veľmi dobre zvládli manželia Simonoví z folklórneho súboru Haviar. Všetkých pohostili ako sa v dobrej rodine patrí. Keď sa už tak celá rodina zišla si spoločne zaspievali najkrajšiu vianočnú pieseň , ktorou umocnili sviatočnú vianočnú atmosféru“, prezradila Ferencová z GOS.

Program veľkej rodiny rožňavských folkloristov sa vydaril a všetkým patrí veľké poďakovanie.

Rožňavská Radnica sa ozývala ľudovou hudbou
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM