Peter Simon Šport

Rožňavskí stolnotenisti vo svojej 22. sezóne: Takto sa im darí

Rožňavský stolnotenisový tím patrí k najdlhšie pôsobiacim mužstvám v extralige. Takto sa im darí po jesennej časti. Novou posilou je 11 - násobný majster Slovenska v mládežníckych kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskí stolnotenisti vo svojej 22. sezóne: Takto sa im darí
Zdroj: TASR

Extraliga muži – V sezónne 2018/2019 začali už 22. sezónu v extralige.

„Momentálne po jesennej časti figurujeme na 8. mieste tabuľky. Novým hráčom v extraligovom tíme sa stal Adam Klajber, ktorý je veľkou nádejou slovenského stolného tenisu. Je to 11 – násobný majster Slovenska v mládežníckych kategóriách. V súčasnosti je najlepší kadet a v rebríčku od 01.01.2019 aj najlepší dorastenec. Na posledných majstrovstvách Európy kadetov získal bronzovú medailu v štvorhre,“ informoval stolnotenisový tím, Geológ Rožňava.

Adam Klajber absolvuje u nich okrem tréningov aj kondičnú prípravu, ktorá mu napomáha dosahovať výrazné výsledky. V decembri dostal pozvanie na kontrolný turnaj v Bratislave – najlepších 16 mužov. Umiestnil sa na kvalitnom 10 mieste.

„1.liga žien skupina Východ – ženský tím je pravidelným účastníkom 1.ligy. V aktuálnej sezónne je na 2. mieste. Geológ Rožňava „B“ – v sezónne 2017/2018 sme postúpili do 2.ligy mužov,“ doplnili.

Ako dopĺňa Geológ Rožňava, nezastupiteľné miesto má aj výchova mládeže. „Momentálne sme spustili projekt na výchovu talentovaných rómskych detí. Primárnou úlohou je , aby sme chlapcom pootvorili dvere do ich ďalšieho života. Poukázali nové veci a iný spôsob trávenia voľného času a možno aj iný spôsob života. Chceli by sme sa poďakovať vedeniu mesta Rožňava za podporu oddielu Geológ Rožňava v najvyššej súťaži extraligy mužov ako aj ostatné naše družstvá,“ doplnil rožňavský stolnotenisový tím.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM