Peter Simon Správy

Rožňavskí muži zákona zrealizovali detskú policajnú akadémiu: Čo sa dialo na školách? FOTO

Policajti v uniforme, ktorí boli na prácu s deťmi špeciálne pripravení, priblížili žiakom druhého stupňa za pomoci pracovných listov päť zaujímavých tém.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavskí muži zákona zrealizovali detskú policajnú akadémiu: Čo sa dialo na školách? FOTO
6
Galéria

V školskom roku 2016/2017 bol na troch základných školách v okrese Rožňava, a to ZŠ Ul. Zlatá 2 Rožňava, ZŠ P.E. Dobšinského Slavošovce 125 a ZŠ Ul. Zimná 190 Dobšiná realizovaný celoslovenský preventívny projekt Policajného zboru pod názvom Detská policajná akadémia.

„Tento preventívny projekt je nástrojom na predchádzanie sociálno – patologických javov a nežiaducich spoločenských aktivít detí. Filozofiou projektu je skutočnosť, že policajti v uniforme, ktorí boli na prácu s deťmi špeciálne pripravení, približujú žiakom II. stupňa základných škôl za pomoci pracovných listov päť zaujímavých tém,“ povedal pre náš web Miroslav Korintuš z OR PZ v Rožňave.

Prvá téma – Zoznámte sa s políciou mala za cieľ predovšetkým priblížiť deťom činnosť polície, oboznámiť ich s druhmi policajnej práce a hlavnými úlohami, a zároveň prebudiť a rozvíjať pozitívne zmýšľanie detí o polícii.

„Ďalšou témou, Bezpečne na internete sme poukázali na závislosti na počítačoch, počítačových hrách, mobilných aplikáciách a závislosti od sociálnych sietí, ďalej venovať pozornosť problémom, ktoré spôsobujú závislí jedinci svojmu okoliu, najmä rodine a priviesť deti k uvažovaniu o zodpovednosti za vlastný život,“ uvádza Korintuš.

Každý je iný, to bol názov tretej témy, a tá mala za cieľ informovať o predsudkoch, diskriminácii a rasizme a predchádzať týmto javom. Taktiež podporovať, šíriť toleranciu a znášanlivosť a poukázať na rovnosť všetkých ľudí pred zákonom. "V zozname bola téma pod názvom Na ceste nie si sám. Ňou sa informovalo o zásadách bezpečného bicyklovania, o zodpovednom správaní sa chodca v cestnej premávke, spresnil policajt.

Korintuš doplnil, že na záver si deti čo to odniesli aj z témy Stop násiliu. Tá predovšetkým poukazovala o násilí, druhoch a formách násilia a možnosti riešenia týchto problémov.

Obrazom: Detská policajná akadémia v okrese Rožňava
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM