Krimi

Rožňavskí hasiči v akcii: V tesnej blízkosti domu vypukol požiar! VIDEO

Rožňavskí hasiči museli bojovať s plameňmi. Na ich dispečing bol nahlásený požiar menšej hospodárskej budovy. Horelo v tesnej blízkosti rodinného domu.

Požiar vypukol v stredu podvečer v obci Slavec. Dreváreň už pred príchodom hasičov zahltili plamene, no rýchlym zásahom ochránili priľahlý dom, ktorý sa nachádzal v tesnej blízkosti. Podľa zistení sa v tom čase v budove nachádzala žiadna osoba, len materiálne veci. Malá drevená budova už roky chátrala a obsahovala ľahko vznietiteľný materiál.

„Bývam vo vedľajšom dome a zacítila som dym, utekala som sa von pozrieť a sused naproti mi povedal, že horí a že už volal hasičov. Tesne pri požiari nám ide plynová rúra, hneď sme uzavreli hlavný uzáver plynu do domu,“ komentovala svedkyňa udalosti.

Hasiči použili termovíznu kameru na lokalizovanie menších ohnísk a silným prúdom vody ju úplne zahasili a následne rozobrali. Termovíznou kamerou prezreli aj priľahlý dom, no našťastie všetky tepelné hodnoty bol v norme. „Jednalo sa o požiar drevárne, v ktorej boli uskladnené rôzne materiály, príčinu nie je možné jednoznačne stanoviť, nakoľko sa jednalo o objekt, ktorý nebol užívaný. Pri požiari bol vytvorený útočný prúd z jednej aj druhej strany objektu, k zraneniam osôb nedošlo,“ povedal veliteľ zásahu.

Zdroj: Peter Simon

Rožňavskí hasiči v akcii:VIDEO
1
Galéria
V tesnej blízkosti domu vypukol požiar!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM