Peter Simon Kultúra

Rožňavské kultúrne leto: Prijemná atmosféra na fotkách

Rožňavské kultúrne leto pokračovalo aj uplynulú nedeľu. Námestím baníkov v Rožňave sa ozýval detský smiech.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské kultúrne leto: Prijemná atmosféra na fotkách
4
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Ako informovala Lucia Kerekešová z Mestského úradu v Rožňave, Rožňavské kultúrne leto pokračovalo aj túto nedeľu, 12.8. 2018.

Námestím baníkov sa ozýval detský smiech. „Roman Sorger so svojim divadlom Haliganda pripravil krásne divadelné predstavenie o staroveku, do predstavenia zapojil všetky deti, následne ukázal deťom aj rodičom techniku bábkového divadla, ako sa správne bábky držia a ako s nimi hrať divadlo. Deti mali možnosť si zahrať bábkové divadlo. Po skončení predstavenia Haligandy pokračoval v programe Rožňavský mládežnícky parlament, ktorý pripravil pre deti rôzne športové aktivity a súťaže, za ktoré dostali sladkú odmenu,“ spresnila Kerekešová.

Na svoje si príde každý

„Jedná sa o tretí ročník Rožňavského kultúrneho leta, počas ktorého prinesieme na námestie koncerty, športové a tvorivé aktivity a rôzne iné. Pri skladbe programu vychádzame aj zo záujmu obyvateľov nášho mesta. Berieme do úvahy rôzne postrehy, námety a pripomienky. Mesto pripravuje program pre každú vekovú kategóriu. V prvom rade dávame priestor našim domácim umelcom, súborom, ľuďom a inštitúciám, ktoré pôsobia na území Rožňavy. Následne sme na doplnenie programu oslovili aj iných,“ doplnila vedúca odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave, Janka Mičudová.

Program na august

  • 19.08.2018 – Balkánske hity slnečného Jadranu v podaní speváčky Jadranky Handlovskej / A napfényes Adria slágerei Jadranka Handlovská énekesnő előadásában
  • 26.08.2018 – Retro odpoludnie so skupinou RETRO MUSIC BAND / Retro délután a Retro Music Band zenekarral
  • 2.09.2018 – Koncert skupiny ACOUSTC NIGHTS / ACOUSTC NIGHTS zenekar koncertje
Obrazom: Námestie patrilo deťom
4
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM