Peter Simon Správy

Rožňavské školy sa majú čím pýšiť: Mladé talenty im vybojovali takéto umiestnenia, FOTO

Každoročne sa pod záštitou Centra voľného času v Rožňave uskutočňuje vyhodnotenie ich výsledkov s cieľom nájsť školu, ktorá dosiahla najlepšie výsledky a získala najviac bodov.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské školy sa majú čím pýšiť: Mladé talenty im vybojovali takéto umiestnenia, FOTO
19
Galéria

V školskom roku 2016/2017 sa uskutočnilo množstvo športových súťaží a predmetových olympiád z prírodovednej aj spoločenskovednej oblasti. Tradične sa do nich zapojili žiaci zo všetkých základných škôl a gymnázií, ako aj stredných škôl rožňavského okresu. Každoročne sa pod záštitou Centra voľného času v Rožňave uskutočňuje vyhodnotenie ich výsledkov s cieľom nájsť školu, ktorá dosiahla najlepšie výsledky a získala najviac bodov.

Slávnostné odovzdávanie ocenení a diplomov sa uskutočnilo dňa 22. júna 2017 v historickej budove radnice v centre mesta. Pozvaní naň boli primátor mesta, vedúca odboru školstva kultúry, mládeže a športu, riaditelia jednotlivých škôl, vedúci predmetových komisií a neposlednom rade samotní žiaci, ktorí sa v daných pred­metových olympiádach umiestnili na prvých troch miestach. „Práve tí sa najväčšou mierou podieľali na úspechu svojich škôl. Okrem vecných cien pre víťazné školy, boli pre všetkých zúčastnených pripravené účastnícke listy, pekný kultúrny program a občerstvenie. Oceneným školám aj žiakom gratulujeme a do nového školského roka prajeme veľa elánu a chuti , ako aj radosti z úspechov,“ uviedla riaditeľka CVČ v Rožňave, Zlatica Harasty.

Tento sa rok v predmetových olympiádach na prvých troch priečkach umiestnili tieto školy:

  • 1. miesto – ZŠ Zakarpatská 12, Rožňava
  • 2. miesto – ZŠ Ulica pionierov 1, Rožňava
  • 3. miesto – Gymnázium P. J. Šafárika, Rožňava

V športových súťažiach získali prvé tri miesta tieto školy:

  • 1. miesto – ZŠ Zakarpatská 12, Rožňava
  • 2. miesto – ZŠ Zlatá 2, Rožňava
  • 3. miesto – ZŠ Ulica pionierov 1, Rožňava
Obrazom: Tieto základné školy majú najlepších žiakov
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM