Peter Simon Správy

Rožňavské námestie zaplnili tisíce veriacich: FOTO a VIDEO z miesta!

Veľký sviatok Rožňavskej diecézy. Námestie baníkov bolo uzavreté!

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské námestie zaplnili tisíce veriacich: FOTO a VIDEO z miesta!
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Facebook

V Roku Fatimy sa celá Rožňavská diecéza od februára pripravovala na slávnostné Zasvätenie Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ktoré sa uskutočnilo v sobotu, 14. októbra 2017 na Námestí baníkov v Rožňave.

Ako informuje Rožňavská diecéza, je to dôležitý úkon pre každého, kto je ochotný dať svoj život do Božích rúk prostredníctvom Matky Panny Márie a konkrétne cez jej Nepoškvrnené Srdce.

Pripravený bol bohatý duchovný program sprevádzaný priamym prenosom TV Lux, ktorý začal svoj prenos Fatimskou pobožnosťou o 9:30 hod. a následne sv. omšou spojenou so slávnostným úkonom zasvätenia Rožňavskej diecézy. Priamy prenos bol sprostredkovaný aj Rádiom Lumen.

V popoludňajšom programe sa spevom detí z Katolíckej školy sv. Jána Nepomuckého rozliehalo celé námestie v pripravovanom programe „Spievajme Márii“, kde vystúpila aj speváčka Brigita Tivadarová a zbor Rodiny Panny Márie zo Starej Haliče. Program sa zakončili spoločnou Modlitbou ruženca k Božiemu Milosrdenstvu a eucharistickým požehnaním. Rozlúčili sa záverečným sprievodom so sochou Fatimskej Panny Márii, ktorá bola uložená v Katolíckej základnej škole sv. Jána Nepomuckého v kaplnke Božského Srdca Ježišovho v Rožňave.

Autobusy usmerňovala polícia, námestie uzavreli

Tisíce pútnikov do nášho mesta doniesli aj autobusy. Tie usmerňovala polícia. Parkovali v blízkosti zimného štadióna na Štítnickej ulici.

Ako informovala Rožňavská diecéza, vstup autom na Námestie baníkov v Rožňave a následné parkovanie, bolo umožnené len vozidlám, ktoré mali povolenie na vstup. To vydávalo Biskupstvo Rožňava. Námestie Baníkov, ako aj okolité ulice boli v sobotu, 14. októbra 2017 teda na niekoľko hodín úplne uzavreté.

Areál Mariánskeho dňa na Námestí baníkov

Program dňa prebiehal na Námestí Baníkov vonku, v priestore pred biskupským úradom. Na námestí bolo pripravených približne 2000 miest na sedenie. Tie boli aj obsadené. Dokonca desiatky ľudí si miesto už nenašli a museli si zabezpečiť vlastné posedenie.

Na námestí boli pripravené mobilné toalety, vrátane jednej pre imobilných pútnikov. Taktiež aj pitná voda v cisterne, lekárska služba prvej pomoci. Hliadkovali aj hasiči a mestská polícia.

Obrazom: Rožňavu zaplnili tisíce pútnikov
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM