Peter Simon Správy

Rožňavské námestie ožilo v štýle country: Nechýbal ani koč s kobylou, FOTO

Country rytmy, koč s konským záprahom, ale aj odkaz na minulosť Rožňavy. Pozrite si atmosféru príjemného dňa na Námestí baníkov na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské námestie ožilo v štýle country: Nechýbal ani koč s kobylou, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Počas hudobnej akcie (6.8.) sa na Námestí baníkov ozývali country skladby v podaní Milana Capáka a jeho syna Mika. Milan Capák sa hudbe venuje už roky a hrával aj po boku najznámejšieho slovenského jazzmana Petra Lipu. Svoje rokmi zúročené skúsenosti v hudobnej sfére teraz odovzdáva svojmu synovi Mikovi, ktorý je na svoj vek veľmi šikovný bubeník. „Nechýbal ani country koč s kobylou Mokuškou, v ktorom sa počas podujatia mohli niektorí záujemcovia previezť,“ povedala kultúrna referentka nášho mesta, Lenka Leštáková.

Ako ďalej dodala, so zamestnancami Baníckeho múzea, si deti mohli vyrobiť zaujímavú hračku, s ktorou môžu testovať svoju trpezlivosť a mohli si vyskúšať aj pôvodný spôsob ťažby zlata v Rožňave – ryžovanie.

„Vďaka poctivému ryžovaniu získali malí zlatokopi diplom so svojím vyryžovaným zlatom. Okrem toho v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave boli sprístupnené aktuálne výstavy. V rámci cyklu výstav súčasného umenia pod názvom Rožňavské radiály to bola výstava Rurálna epopej a druhou bola výstava autora Gézu Dámosyho – Obkreslený svet. Obe máte možnosť vzhliadnuť počas otváracích hodín Galérie Baníckeho múzea až do začiatku septembra,“ dodala Leštáková.

Obrazom: Country zábava na Námestí baníkov
11
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM