Peter Simon Správy

Rožňavské maturantky a ich sviatok: Koľko zaplatia za outfit a čo je aktuálne trendy?

Stužkové slávnosti sa nezadržateľne blížia. Kaderníčkam a kozmetičkám sa pomaly zapĺňajú diáre. Zisťovali sme, s akým rozpočtom majú rátať rožňavské maturantky pri výbere šiat, účesu a tiež, aké sú tento rok in.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské maturantky a ich sviatok: Koľko zaplatia za outfit a čo je aktuálne trendy?
Zdroj: TASR

Prichádza čas, kedy sa nacvičujú programy, zajednávajú sály, ale v neposlednom rade, vyberajú šaty. Sezóna stužkových slávností sa blíži, a maturantky samy vedia, že začať vyberať róbu a uvažovať nad účesom nikdy nie je priskoro.

Začína to výberom šiat

Stužkovací ošiaľ obvykle začína už posledné októbrové víkendy. Mladí muži zväčša nebývajú pri výbere outfitu až takí nároční. Slečny ho ale plánujú aj dlhé týždne. Viac než samotná stužka býva dôležité, na akých šatách bude pripnutá. Šaty sa dajú kúpiť, dať ušiť, alebo požičať. Mnohé maturantky volia práve poslednú možnosť, no nájdu sa aj také, ktoré si šaty rovno kúpia. Ich predstavy sa však líšia. „Ošiaľ začína niekedy v polovici septembra. Slečny si robia prieskum, kde sú aké šaty a potom tak oficiálne už v októbri to začína, myslím kupovanie a zapisujú sa rezervácie. Dievčatá si šaty aj kupujú aj požičiavajú, je to asi tak narovnako. Ak sú si isté, že šaty už inde nevyužijú siahnu hneď po tých na požičanie, ale ak vedia, že ich využijú aj na nejaký iný ples radšej si šaty zakúpia,“ povedala pre náš web odborníčka na obliekanie, Stella Szűcsová.

Následne doplnila, že tento rok sú veľmi obľúbené šaty v pastelových farbách, napríklad jemná marhuľová alebo staroružová, ale veľmi žiadané sú aj v kráľovskej modrej, červenej a aj v žltej farbe. „Čo sa týka strihov, to už podľa postavy, každej pristane niečo iné, ak je slečna štíhla, vysoká treba to využiť a ukázať postavu a v prípade plnšej postavy si už tiež vieme skvele poradiť, pretože takého slečny sa stále boja, že na ich postavu nič nie je, ale to je omyl, len treba skúšať. Keď ich presvedčím, aby si skúsili to, čo ich na vešiaku neupútalo, väčšinou práve stými odchádzajú šťastné a spokojné,“ upresnila Stella.

Ceny sú podľa jej slov rôzne. „Šaty požičiavame už od 50 eur, ale cena sa dokáže vyšplhať aj na 150eur, keďže niektoré kúsky tu máme veľmi exkluzívne, čo sa týka predaja šaty sa dajú kúpiť od 55 eur a vyššie, ale väčšina je tak okolo 100 eur,“ hovorí Stella Szűcsová.

Vhodný termín?

To, že dievčatá si dávajú záležať, dokazujú aj slová v kaderníckych salónoch. "Že či už si baby zajednávajú termíny? Už od septembra, povedala kaderníčka Monika. A do kaderníckeho kresla si vraj chodia sadnúť väčšinou s jasnou predstavou. Podľa slov kaderníčky si dievčatá väčšinou prinesú obrázok účesu, aký si predstavujú.

Ako ďalej prezradila, komplikované vyčesané úpravy už nie. Momentálne vraj frčí prirodzenosť. Väčšinou sú to rozpustené vlasy s veľkými vlnami, vracajú sa ale aj úplne jednoduché, pekne upravené, rovné vlasy. „Cena je približne od 12 do 30 eur. Záleží to od zložitosti účesu,“ dodala kaderníčka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM