Peter Simon Správy

Rožňavské kupko v polovici sezóny: Čísla hovoria jasne, FOTO

Kúpalisko v našom meste za prvý letný mesiac bilancuje. Aké leto kupko prežíva a koľko náramkov sa zatiaľ predalo?

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské kupko v polovici sezóny: Čísla hovoria jasne, FOTO
36
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Letná sezóna je v plnom prúde. Svedčia o tom aj vyššie teploty, ktoré v prvý deň na kúpalisko prilákali obyvateľov mesta. V obľube je aj ranné plávanie.

Kúpalisko v tomto roku otvorilo svoju bránu verejnosti v sobotu, dňa 22. júna 2019 o 8:00 hod. ranným plávaním. V prvý deň navštívilo presne 169 ľudí. Nami opýtaní prítomní návštevníci si vodu a celkovú atmosféru na kúpalisku pochvaľovali.

Okres atakujú vysoké teploty a ľudia z mesta i blízkeho okolia využívajú príjemné schladenie a relax vo vode.

Čísla hovoria jasne

Hoci počas vlny horúčav sa rady pred pokladňou vinú aj pár metrov, nie je tomu tak každý deň. Rožňavčania i ľudia z okolia zostali kúpalisku v príjemnom prostredí verní. Zisťovali sme čísla za prvý prázdninový mesiac, teda mesiac júl.

Ako nás informovala zodpovedná vedúca Marta Domiková, v priebehu mesiaca júl 2019 bolo pri pokladni predaných celkom 8400 lístkov. „V porovnaní s minulým rokom je to už o dosť viac, kúpalisko v júli 2018 navštívilo presne 4600 priaznivcov,“ hodnotí Domiková a dopĺňa. „Mesiac august môže v dobrom prekvapiť, no všetko závisí od počasia,“ spresnila.

Následne sme sa dozvedeli, že minulý rok si na kúpalisko v našom meste zakúpilo vstupenku presne 19 827 ľudí.

Pozrite si foto zo zahájenia tohtoročnej sezóny na kúpalisku v Rožňave

Náramky

Kúpalisko aj tento rok zaviedlo systém výberu vstupného formou náramkov. Náramok, ktorý má návštevník po zaplatení celý čas na ruke, mu umožňuje opustiť areál a vrátiť sa. Náramkový systém zároveň zabráni vstupom načierno. Kto vstupné zaplatil a kto nie, je totiž vidieť na prvý pohľad.

Ranné plávanie je obľúbené

Kúpalisko v Rožňave ponúka aj ranné plávanie. Za roky si ho obľúbilo veľa nadšencov vody. „Ľudia ho majú radi a preto sme sa ho rozhodli zaviesť aj tento rok. Zaužívame ho už niekoľko rokov. Za dobrého počasia si príde zaplávať ráno aj 65 ľudí no taký priemer je približne 40,“ zhodnotila správkyňa kúpaliska Marta Domiková.

„Voda je ohrievaná na 25 – 26 ˚C. Návštevníkom je k dispozícii za poplatok tenisový kurt, miniaturgolf, ruské kolky, požičiavanie lôpt, možnosť prenajatia lehátka za jedno euro na celý deň, úschovňa bicyklov za 0,40 eur na deň, šatne s možnosťou osprchovať sa v teplej vode a aj 3 bufety v prevádzke,“ dodala na záver Marta Domiková.

Foto: ilustračné

Obrazom: Zahájenie sezóny na kúpalisku v Rožňave
36
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM