Peter Simon Správy

Rožňavské kúpalisko po sezóne: Takáto je bilancia

Rožňavské kúpalisko má za sebou ďalšiu sezónu. Ako ju hodnotí? Práve to sme zisťovali.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavské kúpalisko po sezóne: Takáto je bilancia
36
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavské kúpalisko presne 1. septembra 2019 zatvorilo svoje brány a má tak za sebou ďalšiu sezónu. Aká bola? Práve to sme bližšie zisťovali z prvej ruky.

Kúpalisko v našom meste tento rok otváralo svoje brány 22. júna 2019. Návštevnosť ľudí v niektoré dni bola slabšia v iné zas praskalo vo švíkoch. Samozrejme hlavnú rolu stále zohráva počasie.

Zaujímalo nás teda, ako to tam vyzeralo s tohtoročnou sezónou, čo sa týka návštevnosti. Ako informovala náš web Marta Domiková z kúpaliska, letnú sezónu hodnotia priemerne. „Posledné roky máme stále približne rovnaký počet návštevníkov,“ prezradila pre náš spravodajský portál Domiková.

Následne doplnila, že kúpalisko sa otváralo už koncom júna, tedy k vode prišlo 3 799 ľudí, v júli ich bolo 6 026 a v auguste to bolo 9 458 ľudí. Dokopy ich bolo teda za celú sezónu skoro 19 300. „Zo strany návštevníkov bola vyjadrená spokojnosť,“ povedala Domiková. V zápätí dodala, že za najlepší deň hodnotia 30. júl keď bolo na kúpalisku 912 návštevníkov.

Pre porovnanie, minulý rok si na kúpalisko v našom meste zakúpilo vstupenku presne 19 827 ľudí.

K dispozícii boli v areáli kúpaliska bufety v nájme. Kúpalisko v Rožňave ponúkalo aj ranné plávanie. Za roky si ho obľúbilo veľa nadšencov vody.

Náramky

Kúpalisko aj tento rok zaviedlo systém výberu vstupného formou náramkov. Náramok, ktorý má návštevník po zaplatení celý čas na ruke, mu umožňuje opustiť areál a vrátiť sa. Náramkový systém zároveň zabráni vstupom načierno. Kto vstupné zaplatil a kto nie, je totiž vidieť na prvý pohľad.

Zasahovali aj plavčíci

Podľa Marty Domikovej k žiadnemu vážnejšiemu úrazu nedošlo. „Ale napriek tomu plavčíci zasahovali, a to v prípadoch, keď sa do hlbšej vody dostali neplavci,“ uviedla na záver Marta Domiková.

Foto: ilustračné

Obrazom: Zahájenie sezóny na kúpalisku v Rožňave
36
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM