Peter Simon Správy

Rožňavské kultúrne leto otvorili folkloristi: FOTO a VIDEO plné zábavy

Akcia, ktorá sa teší obľube, pokračuje aj toto leto. Program zostavený pre každého. Prvým lákadlom bolo vystúpenie folklórnych skupín. Námestie v Rožňave ožilo spevom a tancom.

Zdroj: Dnes24.sk

V Rožňave v severnej časti námestia odštartovalo podujatie, ktoré sa každým rokom teší väčšej obľube. V rámci Kultúrneho leta 2019 v Rožňave prebehne v severnej časti Námestia baníkov počas leta niekoľko podujatí. Jedná sa už o 4. ročník tejto akcie. Prvým lákadlom bolo vystúpenie folklórnych skupín z nášho mesta ale aj otvorenie turistickej sezóny v Rožňave a okolí. Svoju ponuku prezentovala Turisticko-informačná kancelária, Múzeum Betliar a Gemerské osvetové stredisko. Úvodného slova sa ujal zástupca primátora, Ján Lach. Okrem hudby a zábavy si prítomný mohli pochutnať aj na tradičnom jedle. Podávali sa bryndzové halušky a pirohy. O hudobný doprovod sa postarala Ľudová hudba Ondreja Hlaváča.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek a video z otvorenia Rožňavského kultúrneho leta 2019 :)

Kultúra v Rožňave napreduje, svedčí o tom aj toto podujatie, ktoré má medzi Rožňavčanmi stúpajúcu tendenciu návštevnosti. Zrekonštruované námestie tak aj počas horúcich letných dní ožije hudbou, spevom, tancom a inými lákadlami nie len pre deti. „Program sme sa snažili aj tento rok zostaviť tak, aby bol zaujímavý pre každého,“ uviedol pre náš web Ivan Nemčok z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave.

Ako doplnil, program prvého podujatia bol zložený z rožňavských folklórnych súborov Haviar a Dubina. „Haviaristi doniesli aj svoju detskú zložku, takže vystupovali aj detičky aj dospelí. Program bol naozaj pestrí. Kultúrne leto tu je na to, aby si v ňom každý našiel to svoje. Začali sme folklórom, no bude tu aj moderná hudba, program bude mať aj knižnica, takže určite treba prísť,“ povedal Nemčok.

Aj tento rok je pripravená súťaž. „To znamená, že deti dostanú lístočky, kde budú zbierať pečiatky. Na poslednom podujatí v rámci Kultúrneho leta 2019 bude vyhodnotenie a žrebovanie, kedy vyžrebovaní zberatelia dostanú ceny od primátora,“ spresnil na záver Nemčok.

Rožňavské kultúrne leto 2019:

Júl

  • 7.7.2019 – Spevák šlágrov Samuel Lorinčík a Čitáreň pod vežou – Gemerská knižnica
  • 14.7.2019 – Rozprávkový svet Toma a Ela a zábava so ZUŠ-kou
  • 21.7.2019 – "Gemerský Žbirka“ – Peter Lalík zo Štítnika a Retro spomienky – Banícke múzeum
  • 28.7.2019 – Retro popoludnie s Retro Music Band

August/September

  • 4.8.2019 – Športujme s mestom
  • 11.8.2019 – Zábava so Strýkom Baltazárom a kúzelníkom Samom
  • 18.8.2019 – Rockové popoludnie s kapelou The Roads
  • 28.8.2019 – Genšenky a ich hostia tancujú a spievajú
  • 1.9.2019 – Kolektívne a sólové choreografie v štýle latino-disko – SZUŠ Jas a TK SAMBED Rožňava a vyhodnotenie Rožňavského kultúrneho leta
Obrazom: Rožňavské kultúrne leto otvorili folkloristi
50
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM