Peter Simon Správy

Rožňavská tržnica hýri pestrými farbami: Čo ide pred sviatkami na odbyt? FOTO

Slovensko sa už pripravuje na pamiatku zosnulých. Výnimkou nie je ani Rožňava. Čo sa tento rok kupuje? My sme to pre Vás zistili.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská tržnica hýri pestrými farbami: Čo ide pred sviatkami na odbyt? FOTO
34
Galéria

Sviatok všetkých svätých je už za dverami. O niekoľko dní sa Slováci vyberú na cintoríny, aby si uctili pamiatku zosnulých. V Rožňave už predajcovia ponúkajú, či už v obchodoch alebo na trhovisku, vence, krásne rozkvitnuté chryzantémy a tovar všetkého druhu, ktorý je spojený s týmto sviatkom.

Kvetinárstva ponúkajú krásne vence

Oslovili sme viacero kvetinárstiev v meste s rovnakými otázkami. Väčšina predajcov sa zhodla, že sa ceny oproti vlaňajšku nejak radikálne nezmenili. Vence, ktoré sa najčastejšie predajú, sú v takom cenovom rozpätí od tých 5 eur do 20 eur. Samozrejme kvetinárstva ponúkajú aj drahšie. Záleží samozrejme na veľkosti. Ľudia svoj výber predovšetkým realizujú podľa obsahu peňaženky.

Fotky nájdete v našej galérii.

Ako kvetinárka dodala, výber či už medzi umelými vencami alebo vencami zo živých kvetov, je tak pol na pol. „Každý preferuje niečo iné, ale tento rok pripravujeme vence skôr zo živých kvietkov,“ dodala kvetinárka s tým, že Rožňavčania si nechávajú väčšinou nákupy na poslednú chvíľu. „Väčšinu predávame na poslednú chvíľu, tak približne dva, tri dni pred sviatkom,“ spresnila.

Ako v botanickej záhrade

Na trhovisku, ktoré momentálne pripomína botanickú záhradu, nájdete pekne rozkvitnuté kvetiny. Najčastejšie sa objavujú chryzantémy, ktoré chvália aj okoloidúci. Tie idú okolo 4–5 eur. Vence zo živých kvetov tam síce nenájdete, ale umelých je požehnane. „Živé kvety berú najčastejšie starší ľudia. Teraz skôr berú ešte umelé vence, ktoré im vydržia, avšak tí, ktorí dochádzajú do mesta už postupne začínajú brávať aj chryzantémy. Sú krásne farebné, ich veľký predaj príde na rad až niekoľko dní pred dušičkami. Vtedy idú na dračku,“ doplnil jeden z predajcov na trhovisku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Obrazom: Pestrofarebná rožňavská tržnica
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM