Peter Simon Správy

Rožňavská pôrodnica zahviezdila aj celoslovensky: Pozrite to umiestnenie!

Rožňavská pôrodnica si opäť urobila dobré meno. Mamičky i odborníci hodnotili pôrodnice na Slovensku za minulý rok. Pozrite, v čom uspela tá naša...

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská pôrodnica zahviezdila aj celoslovensky: Pozrite to umiestnenie!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensku minulý rok fungovalo 54 pôrodníc, narodilo sa v nich viac ako 55.000 detí. V priemere je to viac ako 1000 pôrodov na jednu pôrodnicu. Prvé miesta v rebríčku spokojnosti obsadili v jednotlivých kategóriách Univerzitná nemocnica Martin, Fakultná nemocnica Trenčín, Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši a Sanatórium Koch v Bratislave.

Čítajte tiež: Hodnotenie pôrodníc mamičkami? Tieto v Košickom kraji zaradili do TOP 3

Výsledky vyplývajú z internetového hodnotenia Sprievodca pôrodnicami. Celkové hodnotenie pozostávalo z troch častí – expertného hodnotenia, hodnotenia služieb a hodnotenia mamičiek. Na webe hlasovalo 3134 žien, odborné parametre kvality pôrodníc vypracoval Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku (HPI) spolu so Slovenskou gynekologicko-pôrodníckou spoločnosťou.

Prvé miesto v úrovni III (resuscitačná starostlivosť) udelili mamičky spolu s odborníkmi Fakultnej nemocnici Trenčín, nasledovala Nemocnica A. Leňa v Humennom a tretie miesto získala Fakultná nemocnica Trnava.

V úrovni II (intenzívna starostlivosť) sa na prvom mieste umiestnila Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši, na druhom Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory Rožňava, na treťom Nemocnica s poliklinikou sv. Jakuba Bardejov.

V úrovni I (štandardná starostlivosť) dopadlo najlepšie bratislavské Sanatórium Koch, nasledovali nemocnica Banská Štiavnica a Nemocnica Krompachy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM