Peter Simon Správy

Rožňavská polícia varuje seniorov: Takto zatočíte s podvodníkmi!

Muži zákona prostredníctvom preventívnej činnosti organizujú pravidelne množstvo preventívnych aktivít pre seniorov.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská polícia varuje seniorov: Takto zatočíte s podvodníkmi!
6
Galéria
Zdroj: OR PZ Rožňava

Policajti sa stretávajú, či už individuálne alebo skupinovo, so seniormi, ktorých predovšetkým varujú pred podvodnými konaniami iných osôb, ale diskutujú napríklad aj o bezpečnosti v doprave z pohľadu chodcov.

Ako informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave Ivan Bronďoš, seniori sú naďalej častým terčom pokusov o podvod a niekedy prichádzajú o tisíce eur. Podvodníci si vymýšľajú legendy o nehodách príbuzných seniorov, prípadne predstierajú kontrolu plynomerov, elektromerov a podobne. Policajný zbor eviduje zvýšený počet prípadov, keď sa seniori nechali nachytať a podvodníkom ich vymyslené príbehy uverili a prišli o svoje celoživotné úspory.

„Z toho dôvodu sa Policajný zbor SR rozhodol priniesť preventívnu kampaň SOM SENIOR, KTORÝ SA NEDÁ OKLAMAŤ! Policajti po celom Slovensku budú seniorom distribuovať nálepky s týmto heslom a s podtitulom PODVODNÍK, MŇA NEOKRADNEŠ! Policajti budú seniorom odporúčať, aby si tieto nálepky nalepili na vnútornú stranu vchodových dverí, na vnútornú stranu bráničky rodinných domov, prípadne do spoločných priestorov na chodbe, alebo priamo na miesto, kde majú umiestnenú pevnú linku, alebo kde si pokladajú mobilný telefón. Seniori tak budú mať neustále na očiach jednoduché posolstvá od polície a v prípade, ak by na nich podvodník na druhom konci telefónnej linky vyvíjal nátlak, vďaka nálepke si spomenú na rady od polície. Nálepky tiež môžu odradiť potenciálnych podvodníkov, ktorí keď ich uvidia pri obydliach seniorov, zvážia, či sa ich pokúsia oklamať,“ informoval Bronďoš.

Ako na záver doplnil, dňa 19. júna 2019 boli v Zariadení pre seniorov For region Gemer, Nadabula 256 a Subsidium, Betliarska 18, Rožňava, vykonané preventívne aktivity k uvedenej kampani.

Obrazom: Preventívna kampaň polície pre seniorov v Rožňave
6
Galéria
Zdroj: OR PZ Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM