Správy

Rožňavská nemocnica uvoľňuje opatrenia: Dotkne sa to operácií aj pôrodov

V nemocnici naďalej platia prísne bezpečnostné opatrenia, došlo však k niekoľkým zmenám. Najmä pre pacientov čakajúcich na operáciu či budúce mamičky.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavská nemocnica uvoľňuje opatrenia: Dotkne sa to operácií aj pôrodov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nemocnice siete Svet zdravia vrátane rožňavskej nemocnice sa postupne vracajú k plánovaným operačným výkonom. Informovala o tom hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.

„Pacient musí pred operáciou dodržať 14-dňovú domácu izoláciu, počas ktorej nevykazuje príznaky ochorenia COVID-19. Predoperačné vyšetrenia je vhodné absolvovať v zariadení, v ktorom bude vykonaná aj samotná operácia,“ uviedla Fedáková s tým, že nemocnica už začína oslovovať tých pacientov, ktorých plánované operácie boli odložené v marci z dôvodu epidémie.

V rámci uvoľňujúcich opatrení je opäť možné povoliť v rožňavskej nemocnici prítomnosť sprevádzajúcej osoby počas pôrodu, a to za prísnych hygienických podmienok.

„Sprevádzajúca osoba by počas uplynulých 14 dní nemala vykazovať symptómy ochorenia COVID-19, mala byť žiť s budúcou mamičkou v jednej domácnosti a počas celej doby pôrodu používať ochranné pomôcky (plášť, čiapku, rúško), ktoré zabezpečí pôrodnica. Pre osobu, ktorá plánuje byť pri pôrode, tiež platí povinnosť absolvovať s budúcou mamičkou v rámci predpôrodnej prípravy stretnutie určené aj pre sprevádzajúce osoby, kurzy sa začínajú budúci týždeň,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Naďalej platí, že pacienti pred vstupom do rožňavskej nemocnice musia prejsť vstupným filtrom (tzv. triáž pacientov) a nemocnice tiež ostávajú v sprísnenom hygienicko-epidemiologickom režime.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM