Peter Simon Správy

Rožňavčanov vytáča neznesiteľná horúčava na pošte: Čo sa stalo?

Počas letných horúcich dní nám prišlo do redakcie niekoľko mailov kvôli neznesiteľnému teplu v hlavnej budove pošty v Rožňave. Zisťovali sme, aký majú na pošte problém.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčanov vytáča neznesiteľná horúčava na pošte: Čo sa stalo?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pošta v Rožňave čelí momentálne problému. V týchto tropických horúčavách im nefunguje klimatizácia. Obyvatelia nášho mesta hromžia, keďže sa podľa ich slov neznesiteľná horúčava a dusno v budove dá len ťažko vydržať. „Je to úmorné. Čakáte v rade, všetko prebieha ako v spomalenom filme a vy sa len potíte, veď sa tam normálne ťažko dýcha,“ zhodnotila Rožňavčanka Jana.

„To je ale pech, práve teraz, keď sú tie najväčšie horúčavy tu vypli klímu. Možno nefunguje, neviem, ale keď by sa pokazila, veď v dnešnom svete sa dá všetko hneď opraviť. Je množstvo servisov. Otázka hodiny približne. Ľutujem aj zamestnancov, majú to tam momentálne určite ťažké. Rozhorčení ľudia a ešte to teplo,“ prezradil pre náš web, ďalší v rade, Marcel z Rožňavy.

Ako to vlastne je a dokedy tento stav potrvá sme zisťovali priamo v centrále Slovenskej pošty. Ako uviedla hovorkyňa spoločnosti Iveta Dorčáková, na poštách, ktoré sú zabezpečené klimatizáciou, robia každoročne predsezónny servis. „V prípade Rožňavy to bolo 26. mája 2016. Porucha na klimatizácii vznikla koncom júna, chyba bola najprv v kompresorovom okruhu a následne zlyhal systém s tepelnou ochranou kompresora. Vzniknutú situáciu sme okamžite riešili,“ informuje hovorkyňa Slovenskej pošty.

Ako dodáva, momentálne čakajú na dodanie potrebných náhradných dielov a na sfunkčnenie zariadenia. „Podľa záväzného stanoviska dodávateľa to bude 14. júla 2016. Takisto všetci zamestnanci Slovenskej pošty dostali v letnom období usmernenie, akým spôsobom majú zabezpečiť vetranie miestností, aby to bolo čo najefektívnejšie a eliminovala sa enormná teplotná záťaž zamestnancov aj zákazníkov,“ dodáva na záver hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM