Peter Simon Rôzne

Rožňavčanom život druhých nie je ľahostajný: Pozrite, koľko ich prišlo darovať krv!

Tohtoročná valentínska kampaň s názvom Životne dôležitá príťažlivosť začala 9. februára a v piatok 13. marca sa ukončila. Mnohí prišli po valentínsky, vo dvojici. Prečítajte si, ako to vyzeralo v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčanom život druhých nie je ľahostajný: Pozrite, koľko ich prišlo darovať krv!
Zdroj: TASR

Kampaň Životne dôležitá príťažlivosť, ktorú Slovenský Červený kríž odštartoval 9. februára, oslovila darcov krvi všetkých generácií, prvodarcov i viacnásobných darcov krvi. Počas kampane na transfúzne miesta po celom Slovensku prišlo až 28 347 darcov krvi, z nich darovalo vzácnu tekutinu 24 828 ľudí. Krv ľudia darovali na odberových miestach NTS SR a hematologicko-transfúznych oddelení nemocníc, ale aj na 225 mobilných odberoch.

V Rožňave sa podľa našich informácií do tohto podujatia občania zapájajú pravidelne. V odberných dňoch kampane zaznamenalo aj Oddelenie hematológie a transfuziológie v Rožňave zvýšený nápor ľudí každej vekovej kategórie, ktorí prišli pomôcť. „V Rožňave sa počas kampane rozhodlo darovať krv dohromady 256 občanov. Z toho evidujeme 26 prvodarcov. Slovenský Červený kríž samozrejme aj v Rožňave oslovil študentov, vojakov, policajtov, no darovať prišli aj pravidelný darcovia,“ uviedla pre náš portál Michaela Letanovská z územného spolu SČK Rožňava.

Ako sme sa ďalej dozvedeli, Valentínska kvapka krvi je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž. Kampaň Valentínska kvapka krvi je ochrannou známkou Slovenského Červeného kríža.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM