Peter Simon Správy

Rožňavčanka Henrieta Farkašová u ministra školstva: Medaile zaplnili celý stôl, FOTO

Na Ministerstve školstva prebiehalo prijatie najúspešnejšej paralympijskej zjazdovej lyžiarky Henriety Farkašovej s navádzačkou Natáliou Šubrtovou.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčanka Henrieta Farkašová u ministra školstva: Medaile zaplnili celý stôl, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Ministerstvo školstva SR

Na pôde Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR minister Peter Plavčan privítal paraolympijskú zjadovú lyžiarku Henrietu Farkašovú s jej navádzačkou Natáliou Šubrtovou a trénerom Dušanom Šaradínom.

Ako informuje oficiálna stránka ministerstva, v úvode stretnutia sa poďakovali za celý tím a za podporu ministerstva školstva. „Spoločne s ministrom diskutovali tiež o finančnom zabezpečení tréningov a súťaží,“ píše sa na stránke.

Minister Plavčan ocenil úspechy, námahu a vytrvalosť celého tímu a podporil ich v dosahovaní ďalších športových mét.

Známa Rožňavčanka dosahuje skvelé športové výsledky. Začiatkom roka Slovenská paralympionička Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou sa stali majsterkami sveta v obrovskom slalome na MS v zjazdovom lyžovaní v talianskom Tarvisiu.

Víťazky v kategórii zrakovo znevýhodnených žien mali náskok takmer siedmich sekúnd pred druhou Britkou Millie Knightovou. Farkašová získala na svetovom šampionáte už štvrtú medailu, najprv zvíťazila v super-G, o dva dni neskôr pridala prvenstvo zo superkombinácie a v zjazde získala striebro.

Obrazom: Rožňavčanka Henrieta Farkašová u ministra školstva
11
Galéria
Zdroj: Ministerstvo školstva SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM