Peter Simon Správy

Rožňavčania, zaklopať na dvere vám môže nečakaná návšteva: O čo ide?

Na dvere príbytku môže aj vám zaklopať neobvyklá návšteva. Vieme, čo sa to vlastne v Rožňave bude diať.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania, zaklopať na dvere vám môže nečakaná návšteva: O čo ide?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Už čoskoro k vám môže zavítať nečakaná návšteva. Rožňava bola totiž vybratá do zaujímavého zisťovania údajov.

Ako informuje oficiálna stránka nášho mesta, Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o používaní palív v domácnostiach (ŽP). „Jeho účelom je získať informácie o individuálnom vykurovaní rodinných domov. Výsledky štatistického zisťovania sa využijú pre účely emisnej inventúry, pre zlepšenie energetickej bilancie a v neposlednom rade na to, aby Slovensko vedelo v budúcnosti plniť požiadavky na vysokú kvalitu ovzdušia a európske a medzinárodné záväzky zníženia národných emisií,“ píše sa na webe mesta.

Na Slovensku bolo do tohto jednorazového zisťovania pre rok 2017 vybraných takmer 270 obcí, medzi nimi aj Rožňava. Do zisťovania je zaradených približne 2 100 domácností.

Zisťovanie sa uskutoční od 1. júla do 31. augusta 2017.

V tomto období vybrané domácnosti v Rožňave navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach služobným preukazom. „Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky,“ informuje Zlata Jakubovie zo Štatistického úradu SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM