Peter Simon Šport

Rožňavčania začnite odpočítavať: Do mesta a okolia sa vracia prestížna rally, FOTO a VIDEO!

Majstrovstvá Slovenska v rally v tomto roku otvorí L Racing 10. Rally Rožňava. Jej jubilejný ročník na seba nechal čakať sedem rokov. A máme sa na čo veru tešiť. V Rožňave sa predvedú zvučné mená zo Slovenska aj spoza hraníc.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania začnite odpočítavať: Do mesta a okolia sa vracia prestížna rally, FOTO a VIDEO!
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Jubilejný ročník podujatia na seba nechal čakať sedem rokov. Súťaž sa uskutoční na prelome marca a apríla, a bude zaradená aj do Majstrovstiev Slovenska v rally historických automobilov, Rally Legend a Slovenského rally pohára.

Ako informovala tlačová tajomníčka pretekov Zdenka Tamášová, Auto Klub Košice za spolupráce s L Racing a s mestom Rožňava pripravil pre motoršportových fanúšikov obnovu súťaže pod názvom L Racing 10. Rally Rožňava.

Toto prvé tohoročné podujatie slovenského šampionátu sa uskutoční 30. marca – 1. apríla 2017 a to na známych tratiach na Gemeri v okolí Rožňavy. Riaditeľstvo súťaže bude umiestnené na Radnici na Námestí baníkov a servisné parkovisko na Aleji Jána Pavla II v Rožňave.

„Súťaž odštartuje už vo štvrtok registráciou posádok, obhliadkou trate a voliteľným administratívnym preberaním. V piatok od rána bude prebiehať administratívne a technické preberanie, pokračovať obhliadka trate a zároveň sa uskutoční aj shakedown. Podvečer sa diváci môžu tešiť na slávnostný štart súťaže na Námestí baníkov a po ňom aj na prvú rýchlostnú skúšku na obľúbenom mestskom okruhu v centre Rožňavy dlhú 6 km,“ informovala Tamášová.

Ako dodala, na sobotu je pripravených ďalších sedem rýchlostných skúšok – RS 2, 5, 8 Poloma s dĺžkou dlhá 14,7 km, RS 3, 6 Hnilec s dĺžkou dlhá 12 km a RS 4, 7 Úhorná s dĺžkou dlhá 10,9 km.

Celková dĺžka trate je 308,75 km, z čoho rýchlostné skúšky tvoria 94,3 km.

„Posádky Slovenského rally pohára absolvujú skrátenú verziu trate súťaže, ktorá bude obsahovať piatkový mestský okruh a dva sobotné prejazdy RS Poloma s celkovou dĺžkou 35,4 km,“ spresnila tlačová tajomníčka podujatia.

Prihlasovanie na súťaž bude spustené 1. marca na webstránke http://www.sams-asn.sk. Uzávierka prihlášok je stanovená na 20. marca 2017. Zvláštne ustanovenia a ďalšie informácie o rally sú zverejnené na oficiálnej stránke organizátora roznava.rallye.sk.

Zdroj: Facebook
Obrazom: Prejazdy mestským okruhom v Rožňave v rámci Rally Košice 2016
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM