Peter Simon Rôzne

Rožňavčania sa už pripravujú na ďalšie preteky: Najmladší člen tímu Denis s takýmto autom

L Racing začal sezónu v plnom prúde. Okrem pretekov rally sa pustili aj do kopcov. Najmladší člen Denis Pavlík (16) s novou technikou. Ako mu auto sadlo?

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania sa už pripravujú na ďalšie preteky: Najmladší člen tímu Denis s takýmto autom
4
Galéria
Foto: Tibor Szabosi / Zdroj: Auto Sport Foto

Automobilový tím L Racing začal sezónu Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) uplynulý víkend v rakúskom Rechbergu. 16-ročný Denis Pavlík si odtiaľ odniesol hneď prvé body. Už tento víkend sa však tím presunie do Prešova na druhú súťaž Majstrovstiev Slovenska v rally.

Nová technika

Mladý Betliarčan Pavlík sa v novom vozidle Peugeot 208 VTi R2 udomácnil pomerne rýchlo a výsledky na seba nenechali dlho čakať. 5050-m dlhú trať pri mestečku Tulwitz v strednom Rakúsku zvládol skutočne bravúrne, a to aj s malým škrtancom o retardér. Patrí mu 1. miesto v triede A-1600 (MSR aj Európa), 3. miesto celkovo v triede A (MSR) a 1. miesto v junioroch (MSR).

„Mám z nového auta veľkú radosť. Nečakal som, že sa s ním dokážem tak rýchlo "zoznámiť“. Síce prvú aj druhú ostrú jazdu sa mi podarilo škrtnúť retardér, no našťastie na aute nebolo „skoro“ nič vidieť. Už teraz sa teším na ďalšie preteky. Veľká vďaka patrí tímu L Racing, Lievenovi Demetsovi a samozrejme rodičom, lebo bez nich by som určite neštartoval," hovorí Denis.

Sťahujú sa do Prešova

Posádky tímu L Racing sa koncom tohto týždňa presunú do metropoly Šariša – do Prešova. Ako informoval v správe Martin Trenkler, organizátor si tam pre nich pripravil trojicu tratí na západ od mesta. Predovšetkým kvôli komplikovanej doprave tentokrát zrušili tradičnú mestskú skúšku „Ľubotice“. Po „shakedowne“ a slávnostnom štarte (v piatok) sa ostré jazdy rozbehnú v sobotu ráno. Rýchlostná skúška „Cemjata“ predstavuje pomerne rýchle úseky na kvalitnom asfalte (no so šírkou jediného vozidla) v inak uzavretom lesnom priestore. Odtiaľ sa autá presunú na klasickú „RS Žipov“. Tam sa kľukatý, no pomerne kvalitný asfalt premení za odbočkou na Hrabkov na značne zdevastovanú vozovku. Treťou skúškou bude nesmierne rýchly „Šariš“ so štartom za obcou Malý Šariš, s pokračovaním cez Veľký Šariš a obec Medzany, kde zablatený „tankodróm“ zakončí hladký asfalt na okraji Šarišských Michaľan. Tri kolá predstavujú dovedna 9 rýchlostných skúšok.

Pretekár Vlastimil Majerčák, ktorý do súťaže nastúpi tradične s Michaelou Vejačkovou na Forde Fiesta R5 EVO. „Rally Prešov bude určite pre každého veľkou výzvou a vďaka tesnému harmonogramu bude mať opäť rýchly priebeh. Čaká nás totiž len jeden servis. Z tratí poznám len Žipov. Rozhodovať bude okrem čistej rýchlosti určite aj počasie, ktoré môže veľmi zamiešať karty, obzvlášť na vyťahanom blate v lese. Taktiež defekty vďaka rozbitej vozovke budú určite hrozbou pre každého. Podmienky sú však pre každého rovnaké a už teraz sa teším na výzvy prešovskej súťaže,“ zhodnotil pretekár.

Pod vlajkou tímu L Racing sa predstavia aj posádky Martin Koči/Filip Schovánek (Ford Fiesta R5), Miloslav Majerčák/Jaroslav Frisch (Peugeot 208 VTi R2), Marek Špavelko/Gabriela Szenderáková (Mitsubishi Lancer EVO VI), Tomáš Fusko/Jakub Slovák (Peugeot 208 VTi R2) a Milan Straka/Nikola Zemanová (Ford Escort RS2000) v Slovenskom rally pohári (SRP).

Foto: ilustračné

Zdroj: autosportfoto.sk

Obrazom: Denis Pavlík s novou technikou
4
Galéria
Foto: Simča Ciberajová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM