Peter Simon Správy

Rožňavčania sa pustili do čistenia Drázusu: Vytiahli vyše 25 vriec odpadu! FOTO

Ruku k dielu pridalo aj napriek nepriaznivému počasiu približne 18 Rožňavčanov každej vekovej kategórie. Nad týmto však zastáva rozum. Z potoka vytiahli okrem smetí aj sedačku!

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania sa pustili do čistenia Drázusu: Vytiahli vyše 25 vriec odpadu! FOTO
23
Galéria
Zdroj: Zoltán Huszka

Znečistenie nášho mestského potoka je katastrofálne. Pri pohľade naň sa určite nejednému z nás neraz zastavil rozum nad tým, ako je vôbec niečo také možné, no s pribúdajúcimi rokmi sa problém nezlepšuje, naopak len zhoršuje. „Už sa na to nedalo viac pozerať, preto som sa rozhodol zorganizovať malú brigádu na úseku od Letnej ulice nižšie. Po dohode so správcom toku, ktorý prisľúbil odvoz odpadu, sme sa spolu s poslancom MZ Michalom Drengubiakom pustili do propagácie. Nakoniec sa nás vyzbieralo zhruba 18 dobrovoľníkov a spoločne sme sa zhodli na mnohých veciach,“ informoval náš web spoluorganizátor brigády Zoltán Huszka.

Tá sa konala počas uplynulého víkendu v ranných hodinách, no aj napriek nepriaznivému počasiu, ruku k dielu pridalo 18 Rožňavčanov každej vekovej kategórie a aj niektorí poslanci mestského zastupiteľstva.

Huszka následne prezradil, že z časti potoka vyzbierali vyše 25 vriec odpadu, pneumatiky, podlahu z auta, sedačku a mnoho ďalších predmetov.

„Veci, ktoré sa nám podarilo vyzbierať z nášho potoka, skončia vďaka hŕstke úžasných ľudí, ktorí prišli pomôcť, na skládke a nie v oceánoch. Zmokli sme a zapotili sa, no nechýbali ani úsmevné momenty a vtipkovanie pri nájdení kuriozít od výmyslu sveta. Niektorí z nás si dokonca tak trošku aj zaplávali. Určite nás teší, že sa spravil kus práce, no ešte stále toho ostalo dosť a preto už teraz môžem potvrdiť, že pokračovanie tejto akcie bude. Pravdou však ostáva, že celá problematika by si vyžadovala systémové riešenie, aby sme znečisteniu predišli a nie len riešili jeho následky. Náš potok by mal byť našou pýchou, a nie hanbou,“ dodal na záver Zoltán Huszka.

Obrazom: Rožňavčania sa pustili do čistenia Drázusu
23
Galéria
Zdroj: Zoltán Huszka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM