Radka Deckerová Kultúra

Rožňavčania Renaissense krstia svoj debut

Po niekoľkomesačnej práci uzrelo svetlo sveta prvé CD rožňavskej power-progresívnej kapely Renaissense.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania Renaissense krstia svoj debut
Zdroj: Dnes24.sk

Album s názvom …Like My Pain Never Lived bude krstený 15. júna v rožňavskom Irish Pub-e. Členovia kapely (Marko Hundža, Petra Bangóová, Ladislav Majernyík, Norbert Bajzat, Ľubomír Sentpetery) okrem samotného krstu predstavia všetky piesne albumu v „live“ verzii.

Koncert síce začne krátkym unplugged vystúpením (ktoré sa už v Irishi niekoľkokrát konalo), no samotné predstavenie albumu bude odohrané v „plnom“ zvuku. Odznejú aj zatiaľ nevydané piesne z vlastnej tvorby.

Približne v polovici programu príde na samotný krst albumu a za ním bude nasledovať „tombola“, v ktorej kapela zo zakúpených vstupeniek vylosuje číslo šťastného výhercu CD aj s podpismi členov.

„Sme radi, že môžeme takto predstaviť naše prvé „dieťa“. Bol to kus práce a s finálnou podobou sme veľmi spokojní,“ vyjadrila sa kapela.

No a čo by to bol za krst bez krstného otca? Kto ním bude, zatiaľ chlapci oficiálne neprezradili. „Ak prídete, uvidíte koncert, krstného otca aj CD“, s úsmevom dodali na záver.

História kapely

Počiatok vzniku kapely sa datuje na september 2011, keď sa v priestoroch rožňavskej Zóny M stretli štyria členovia: Marko Hundža, Petra Bangóová, Ľubomír Sentpetery, Ladivlav Majernyík. Prví traja pôsobili predtým spolu v kapele Prevrat, odohrali približne 30 vystúpení a absolvovali nahrávanie v Slovenskom rozhlase v Bratislave. Súčasnu zostavu doplnil na začiatku roka 2012 druhý gitarista Norbert Bajzat. Žánrovo je kapela zameraná na progresívny power metal. Sú to všetko melodické veci so slovenskými, ale prevažne anglickými textami. Podstatné je, že všetci členoviarobia túto hudbu s chuťou a radosťou a prostredníctvom rôzných súťaží, alebo vystúpeni ju chcú propagovať medzi ľudmi.

Rožňavčania Renaissense krstia svoj debut
1
Galéria
Rožňavčania Renaissense krstia svoj debut
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM