Radka Deckerová Od Vás

Rožňavčania Renaissense bojujú v rockovej lige

Mladá rožňavská metalová formácia Renaissense vznikla približne pred polrokom. Pôsobí v zložení Marko Hundža (basgitara, spev), Ľubomír Sentpetery (gitara), Petra Bangóová (klávesy) a Ladislav Majernyík (bicie).

Prví traja predtým spolu pôsobili v skupine Prevrat, bubeník má za sebou hranie v kapelách Wetflame a Bad Pulse.Po spoločných skúškach sa rozhodli podeliť sa o svoje „výtvory“.Nakoľko pôsobia v tejto formácii krátko, orientácia ich žánru sa ešte len vyvíja. Čas ukáže, ktorý z nich sa stane rukopisom kapely. Určite by však v najbližšej budúcnosti chceli spojiť power metal s progresívnymi prvkami. Taktiež by využili blízkosť šarmantnej klávesáčky Petry s klasickou hudbou a hru na flaute (Marko), ktorá je menej typický nástroj v podobných žánroch. Výsledok ich tvorby budú prezentovať aj 22. 2. (streda) v rockovom klube Cold Light ako predkapela švédskej melodickej death metalovej skupiny Netherbird.

Svoj zatiaľ posledný koncert Renaissense odohrali v prvom kole súťaže Stropkovská hudobná liga, kde sa im podarilo v silnej konkurencii postúpiť zo základného kola a v tejto chvíli bojujú prostredníctvom internetového hlasovania o postup do finále, v ktorom im môžete pomôcť aj vy. Momentálne sa nachádzajú na druhom mieste, no postúpiť môže len jeden.

http://www.hudobnaliga.sk/…loveho-kola/

rainessance
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM