Peter Simon Správy

Rožňavčania oslávili Nový rok ohňostrojom a hudbou: FOTO a VIDEO z námestia

Nový rok vítali obyvatelia nášho mesta prevažne na Námestí baníkov. Pozrite si fotky a video! Páčil sa Vám ohňostroj? ZAHLASUJTE!

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčania oslávili Nový rok ohňostrojom a hudbou: FOTO a VIDEO z námestia
72
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako tisíc ľudí privítalo príchod nového roka na Námestí baníkov v Rožňave. Súčasťou programu bol okrem hudobnej produkcie aj polnočný, niekoľkominútový ohňostroj, ktorý miestna samospráva zorganizovala ako jediné okresné mesto na Gemeri. Pozrite si fotky a video!

Posledný deň roku 2019 už tradične patril oslavám. Obyvatelia Rožňavy sa spoločne zišli ako jedna veľká rodina v srdci nášho mesta a oslávili príchod Nového roku, ako sa patrí. Na Rožňavčanmi zaplnenom námestí to proste žilo. Program sa začal už od 22:00 hod. Bolo pripravené pódium aj veľkoplošná obrazovka, na ktorej sa premietala filmová produkcia o udalostiach v meste počas uplynulého roka. Nechýbal DJ, takže o hudbu bolo postarané. Oslavy na námestí potrvali do 2:00 hod. nasledujúceho dňa.

Ohňostroj nebol financovaný z mestských peňazí, ale od sponzora. Mestské zastupiteľstvo sa rozhodlo sumu 3 000 eur, ktorá na to bola vyčlenená, venovať obetiam tragédie do Prešova. Okrem toho sa na námestí predávalo varené víno a čaj. Výťažok poputuje do rožňavského útulku.

V centre mesta sa ľudia začali schádzať postupne, no približne tridsať minúť pred slávnostným odpočítaním posledných sekúnd odchádzajúceho roka sa Námestie baníkov zaplnilo.

„Rok 2019 bol pre Rožňavu úspešný. Som presvedčený, že rok 2020 bude ešte úspešnejší,“ uviedol vo svojom novoročnom príhovore primátor mesta Michal Domik.

Ako ďalej povedal, je hrdý, že sa mu počas prvého roka pôsobenia vo funkcii podarilo realizovať viaceré systémové opatrenia. „Napríklad do všetkých našich organizácií sme zaviedli ekonomický softvér, kde si viem cez počítač pozrieť všetky nákupy, ktoré realizujú,“ konkretizoval primátor.

Dodal, že aj tento krok prispel k úspore veľkého objemu mestských financií, ktoré mohli následne investovať napríklad do obnovy komunikácií. Podotkol tiež, že výška úverového zaťaženia mesta sa od jeho nástupu do funkcie nezvýšila.

Medzi najväčšími investíciami aktuálneho roka bude podľa neho rekonštrukcia kúpaliska, revitalizácia Póschovej záhrady či obnova východnej časti Námestia baníkov. Mesto je podľa Domika tiež pripravené investovať do výstavby nových bytov. „Chceli by sme, aby mladí ľudia z Rožňavy neodchádzali, aby tu mali dostupné bývanie a potrebnú infraštruktúru,“ zakončil primátor.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Zdroj: Facebook
Páčil sa Vám ohňostroj?

Nie
Obrazom: Takto sa v Rožňave oslavoval Nový rok 2020
72
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM