Kultúra

V rožňavskej galérii vystavia diela z letných tvorivých táborov Rovás

Galéria Baníckeho múzea v Rožňave predstaví v rámci výstavy eNRA 21 diela z letných tvorivých táborov medzinárodného spolku Rovás.

Ilustračný obrázok k článku V rožňavskej galérii vystavia diela z letných tvorivých táborov Rovás
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Návštevníci budú môcť obdivovať i samostatnú autorskú výstavu umeleckého maliara Otta Szabóa. Informuje manažér kultúry múzea Róbert Šimko.

Na výstave eNRA 21 si záujemcovia budú môcť pozrieť diela slovenských umelcov, ako aj tvorbu talentovaných umelcov z ďalších piatich krajín, ako Maďarsko, Poľsko, Anglicko, či dokonca Holandsko a Izrael,“ uviedla kurátorka fondu výtvarného umenia Baníckeho múzea v Rožňave Eva Lázárová.

Vernisáž sa uskutoční v utorok (23. 11.), verejnosti bude prístupná od stredy (24. 11.) do 28. januára 2022.

Tri krajiny

Letné tvorivé tábory Rovás sa konajú na južnom Slovensku, na pôde Maďarskej univerzity výtvarných umení v obci Tihany i v rumunskej Transylvánii nepretržite už od roku 1994. Do táborov prichádzajú pozvaní umelci aj so svojimi študentmi, kde ich vedú k umeleckej činnosti a spoločnej tvorbe.

V priestoroch Galérie Baníckeho múzea budú môcť návštevníci obdivovať aj samostatnú výstavu košického umeleckého maliara Otta Szabóa. Hlavnou témou jeho maliarskeho a grafického umenia je človek 21. storočia či vzťah spoločnosti a jedinca.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM