Správy

Rožňava prepína do BORDOVEJ fázy: Nezaočkovaní sa do baru už nedostanú!

Okres Rožňava sa zaradil do skupiny štyroch slovenských okresov, ktoré sú v COVID automate v bordovej fáze, teda v už v druhom stupni ohrozenia.

Ilustračný obrázok k článku Rožňava prepína do BORDOVEJ fázy: Nezaočkovaní sa do baru už nedostanú!
Zdroj: Dnes24.sk

Od piatka (17. 9.) bude okres Bardejov zaradený v druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej farbe. Od pondelka (20. 9.) budú podľa COVID automatu v zelenej farbe, teda v stupni monitoringu, štyri okresy.

V oranžovej farbe, teda v stupni ostražitosť, bude 44 okresov. V prvom stupni ohrozenia, teda v červenej farbe, bude 27 okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej fáze, budú dovedna štyri okresy. Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní schválila v rámci COVID automatu rozdelenie okresov podľa aktuálnej rizikovosti.

Bordový okres Rožňava

Okres Rožňava sa spoločne s okresmi Skalica, Krupina a Bardejov (v tomto okrese platia nové opatrenia už od piatka 17. septembra) posúvajú od pondelka 20. septembra do bordovej fázy, teda do druhého stupňa ohrozenia.

Za týmto stupňom je už len čierna fáza.

Prvou veľkou zmenou je, že rúško povinné aj v exteriéri pri vzdialenosti do 2 metrov.

Reštaurácie a bary

V bordovej fáze majú do interiérov reštaurácií, barov či kaviarní povolený vstup len kompletne zaočkovaní. Aj to len vtedy, ak sa prevádzka rozhodne pre takúto možnosť. Pri stole môžu byť maximálne 4 osoby alebo členovia domácnosti.

Ak by zvolili režim OTP, do interiéru sa už nedostane nik, povolený je len okienkový predaj a rozvoz, exteriér by však bol v tejto voľbe bez obmedzení.

Ak by sa rozhodla prevádzka pre režim Základ, povolený by mali len okienkový predaj a rozvoz bez možnosti prevádzkovať terasu.

Svadby, kary, oslavy

V režime Kompletne zaočkovaní sú svadby, kary, oslavy a večierky povolené len pre maximálne 20 osôb.

V režime OTP či Základ sú úplne zakázané.

Hromadné podujatia

Hromadné podujatia bez limitu platia v bordovej fáze len pre plne zaočkovaných. Organizátor je však povinný vypracovať zoznam účastníkov.

V režime OTP platí sa môžu hromadného podujatia zúčastniť najviac 25% z celkovej kapacity. Ak nie je určená kapacita, môže prísť najviac 50 ľudí. Plus povinný zoznam účastníkov.

V režime Základ sa podujatia môže zúčastniť najviac 6 osôb, plus povinný zoznam účastníkov.

Fitness

Fitness centrá smú v bordovej fáze fungovať len v režime pre kompletne zaočkovaných. Aj tu však platia obmedzenia. 1 zákazník na 15 m2, alebo maximálne 20 osôb.

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM