Peter Simon Správy

Rožňava očami recenzentov Google: Takto hodnotia najznámejšie miesta

Google recenzie ukazujú, ako vidia známe lokality v našom meste domáci i návštevníci. Pozreli sme sa na to, ako obstálo kúpalisko, nástupište a iné...

Ilustračný obrázok k článku Rožňava očami recenzentov Google: Takto hodnotia najznámejšie miesta
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí z nás počas ciest nepustia z ruky pomocníka v podobe máp od Googlu. Okrem toho, miesta, ktoré ľudia navštívia, môžu hodnotiť a poskytnúť tak informácie iným, ktorí sa na ne chystajú. Google vás po návšteve miesta vyzve, aby ste mu udelili hviezdičky a niečo o ňom napísali. Udeliť môžete maximálne päť hviezdičiek – rovných päť pritom znamená najvyššiu spokojnosť. Z udelených hviezdičiek potom Google zráta niečo ako známku – rating. Rovnako platí, že čím je vyššia, tým lepšie.

My sme sa pozreli na hodnotenia známych lokalít v Rožňave. Ku každému pridávame tiež pár vybraných komentárov od ľudí, ktorí ich navštívili.

Námestie baníkov

Štyri aj pol hviezdičky – rating 4,5

Štyri aj pol hviezdičky získala dominanta nášho mesta, teda Námestie baníkov. Niet pochýb, že sa často opakujú pochvalné komentáre, keďže rožňavské námestie so štvorcovým pôdorysom je najväčším námestím svojho druhu na Slovensku a je preto aj turistami dosť vyhľadávané. Vyberali sme aj niekoľko hodnotení.

„Štvorcové námestie alias Námestie baníkov je veľmi fajn – plné pohody, kvetov, cukrární a kaviarní. Milo pôsobí aj basketbalový kôš v strede námestia pri kostolíku a strážnej veži, či odpadkový kôš pre deti v tvare medvedíka. Určite odporúčam aspoň krátku návštevu,“ zhodnotila Dada.

„Prekvapivo pekné mesto s námestím, ktoré sa oplatí vidieť, vežou, čo sa oplatí navštíviť a odporúčame aj Banícke múzeum, či jaskyne v okolí. Pani v informačnom centre je milá a nápomocná,“ zhodnotil svoju návštevu Rožňavy Daniel.

Letné kúpalisko v Rožňave

Štyri hviezdičky – rating 3,8

Kúpalisko v Rožňave má dovedna 96 recenzií. Z tých získalo celé štyri hviezdičky a rating 3,8. Viacerí recenzenti vyzdvihujú rozumnú cenu aj pekne upravenú zeleň a dobrú vodu v bazéne, avšak opakuje sa aj ponosovanie nad okolitými budovami, alebo ponukou stravovania sa.

„Príjemné prekvapenie. Voda aj okolie čisté, hoci by to chcelo popracovať na šatniach, ale inak pohoda,“ napísal Miroslav.

Aj podľa Simony je kúpalisko pekné a v príjemnom prostredí. „Voda čistá, má okolo 26 stupňov, deti osviežia malé bazény. Primerané ceny za jedlo aj pitie v troch bufetoch. Kúpete sa za veľmi príjemné ceny 3 eura dospelý /deň a 1,50 eur dieťa /deň. Celkom fajn kúpalisko a nie je preplnené ľuďmi,“ zhodnotila Simona.

Peter mal však po návšteve kupka iný názor. „Studená voda a slabé služby,“ napísal v recenzii.

Autobusová stanica

Tri hviezdičky – rating 3,0

Autobusová stanica je mnohokrát prvé, čo návštevníkov privíta pri vstupe do mesta. V Google hodnotení získala tri z piatich hviezdičiek. Viacerí recenzenti sa v hodnoteniach zhodujú, že potrebuje výraznú rekonštrukciu.

„Informácie dostupné, tlač, občerstvenie na cestu si zakúpite už v ranných hodinách. Spokojnosť,“ uviedla Marta.

Podľa Petra si autobusová stanica v našom meste vyžaduje rekonštrukciu a podľa neho tam chýba aj viac lavičiek. Podobný názor má aj Zoltán. „Nutnosť modernizácie a komplexnej rekonštrukcie,“ uviedol v recenzii.

Ostatné hodnotenia

Samozrejme, zhodnotených miest, prevádzok a objektov nájdete v Rožňave omnoho viac. Pridávame ešte niekoľko. Športová hala má štyri hviezdičky a rating 4,1. Ľudia hodnotili aj naše kostoly. Napríklad Katedrála Nanebovzatia Panny Márie dostala štyri aj pol hviezdičky a hodnotenie 4,5. Železničná stanica dostala tri hviezdičky a rating 3,1.

POZNÁMKA: Počet hviezdičiek a ratingy sú uvedené ku dňu 21. augusta 2019. Pridávaním ďalších recenzií sa môžu meniť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM