Peter Simon Basketbal

Rozhovor so známou basketbalistkou Kristínou Šimkovou: Do každého zápasu nastupujem v plnom nasadení

Mladá Rožňavčanka Kristína Šimková momentálne pôsobí v dvoch kluboch. Jedným z nich je ŽBK Rožňava a ďalším CASSOVIA Košice. Jej hráčska kariéra je sľubná. Pozrite si, čo nám prezradila v zaujímavom rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor so známou basketbalistkou Kristínou Šimkovou: Do každého zápasu nastupujem v plnom nasadení
Zdroj: Dnes24.sk

Čo ťa na tomto športe zaujalo najviac a ako dlho sa mu venuješ?
Na basketbale ma najviac zaujalo to, že je najinteligentnejší šport medzi všetkými a hlavne, že je to loptová hra. Veľa sa pri tom rozmýšľa, každý útok je iný a musíš vedieť, že čo s loptou spravíš a v neposlednom rade musíš byť rýchla. Basketbalu sa venujem od malička.

O basketbale si niektorí ľudia myslia že je to násilný šport. Je to pravda?
Nie je to násilný šport, teda podľa toho, aký má charakter hráč. Samozrejme, že to je kontaktný šport. Musíš rozmýšľať, ako prejsť cez súpera tak, aby si sa nezranila a aby si nezranila ani súpera.

Čo je na tomto športe ťažké?
Povedala by som, že psychická a aj fyzická príprava.

Kto je tvojou oporou počas zápasu?
Počas zápasu mi pomáhajú tí, ktorí ma povzbudzujú a veria mi. Najmä sú to moji rodičia a trénerka, ktorá mi verí a stále ma vie nabudiť do každej hry a za to jej patrí jedno veľké ďakujem.

Koho považuješ za súpera?
Súper je každý proti komu nastúpim hrať.

Ako sa pripravuješ na zápas okrem tréningov?
Do týždňa mám 9 tréningov čiže mimo tréningov sa nepripravujem fyzicky. Pripravujem sa psychicky a to tak, že pred spaním si premietam v hlave jednotlivé akcie a situácie, ako by som sa zachovala v danom momente.

Spomenula si, že aj sestra hrá basketbal. Stalo sa niekedy, že ste hrali proti sebe?
Stalo sa už párkrát, že som hrala proti sestre. Pravdu povediac, bol to veľmi dobrý pocit, že ju môžem brániť a v útoku jej ujsť, keďže viem, že ako sa pohybuje, ale je to lepší pocit, keď môžem s ňou hrať v jednom tíme, niekedy úplne vie na čo myslím a tá akcia je nadmieru vydarená.

Čo plánuješ do budúcna? Máš jasné ciele?
Áno, nič ma nezastaví. Idem si za svojím cieľom, je to proste vo mne. Chcem sa tomuto športu naplno venovať aj naďalej, lebo ma baví a je súčasťou môjho života. No o nejakých jasných cieľoch do budúcna je momentálne predčasné hovoriť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM