Peter Simon Správy

Rozhodli sa urobiť správnu vec: Pri rieke vyzbierali 150 vriec odpadu!

Okrem školských povinností dbajú aj o krásu svojho okolia. Dobrovoľníci a deti zo základnej školy sa rozhodli vyčistiť okolie rieky Slaná.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodli sa urobiť správnu vec: Pri rieke vyzbierali 150 vriec odpadu!
Foto: Lýdia Nemčoková / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali, v obci Plešivec neďaleko nášho mesta sa už tento rok pasovali s povodňami, ktoré napáchali škody v niektorých lokalitách obce. Okrem toho sa však do koryta rieky Slaná dostalo aj množstvo nechceného odpadu. Tie sa obec Plešivec v spolupráci so Správou povodia Slanej a základných škôl v obci rozhodla vyčistiť. Akcia tohto druhu sa koná už tretíkrát.

Organizátori chcú týmito akciami poukázať na dôležitosť a ochranu životného prostredia.

Ako nás informovala miestna poslankyňa a predsedkyňa komisie územného plánovania, výstavby a životného prostredia obce Lýdia Nemčoková, do práce sa horlivo pustilo 80 priateľov životného prostredia a spoločnými silami vyzbierali 150 vriec odpadu, ktoré boli následne aj separované. „Dôvodom čistenia bolo vlastne odstránenie nahromadeného odpadu zo záplav, ktoré postihli našu obec pred istým časom. Na konároch a kríkoch v koryte rieky ostal nahromadený odpad a ten sme sa rozhodli odstrániť. Následne sme sa motivovali aj dňom vody. Deti sa snažíme zapájať každý rok. Na školách majú aj environmentálnu výchovu a takto si vedia vyskúšať vzťah k prírode aj v teréne,“ hovorí Nemčoková. Ako dodala, tento rok sa nahromadilo veľké množstvo PET fliaš.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM