Peter Simon Správy

Rok Kálmána Tichyho ešte neskončil: Pozrite si FOTKY z otvorenia novej výstavy

Slávnostného otvorenia výstavy sa zúčastnilo 135 záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Rok Kálmána Tichyho ešte neskončil: Pozrite si FOTKY z otvorenia novej výstavy
10
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Vo štvrtok, 13.septembra 2018 Banícke múzeum v Rožňave slávnostne otvorilo jedno z najvýznamnejších podujatí Roka Kálmána Tichyho v Rožňave. Výstavu Kálmán Tichy (1888 – 1968) si záujemcovia mohli pozrieť v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave aj v rámci Dní mesta Rožňava a Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Ako informovala Erika Hermélyi Gecelovská z Baníckeho múzea v Rožňave, vernisáž výstavy začala hudobným vstupom Základnej umeleckej školy v Rožňave a následne sa zúčastneným prihovorili Mgr. Pavol Lackanič – riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave, Mgr. Dionýz Kemény – zástupca primátora mesta Rožňava a Ing. František Kardoš – predseda OZ Pre partnerské mestá Rožňavy.

„Autorky výstavy Mgr. Eva Lázárová a Mgr. Sylvia Holečková predstavili výstavu a osobnosť Kálmána Tichyho. Zároveň poukázali na to, ako samotná výstava vznikala a prezentovali vydaný katalóg k výstave, ktorý predstavuje najvýznamnejšie diela umelca. Pridala sa k ním aj Mgr. Edita Kušnierová, odborný garant výstavy. Po klavírnom hudobnom duete prítomní už mohli obdivovať samotnú výstavu,“ spresnila Erika Hermélyi Gecelovská.

Podľa jej slov sa slávnostného otvorenia výstavy zúčastnilo 135 záujemcov. „Dúfame, že až do jej ukončenia, t.j. 20.11.2018, si výstava nájde ešte množstvo ďalších priaznivcov. Umenie rožňavského výtvarníka si môžu záujemcovia odniesť aj so sebou domov vo forme krásneho katalógu k výstave, ktorý bol pri tejto príležitosti vydaný,“ uviedla na záver.

Tento projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Obrazom: Rok Kálmána Tichyho ešte neskončil, otvorili novú výstavu
10
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM