Peter Simon Rôzne

Rodičia a ich zaujímavé výbery: TOP najpopulárnejšie mená rožňavských bábätiek za tento rok!

Krstné meno si nikto z nás nevyberá. Či sa nám to páči, alebo nie, s tým, ktoré nám vyberú rodičia, budeme chodiť po svete celý život. Pozrite si, aké frčali tento rok v Rožňave :)

Ilustračný obrázok k článku Rodičia a ich zaujímavé výbery: TOP najpopulárnejšie mená rožňavských bábätiek za tento rok!
Zdroj: TASR

Rodičia pre svoje malé ratolesti aj v tomto roku vymýšľali všelijaké mená. Medzi tento rok narodenými Rožňavčanmi sa ale niektoré opakovali častejšie.

U chalanov vedie Tomáš

Trend moderných mien potvrdil tohtoročný výber chlapčenských mien v našom meste. Najviac malých Rožňavčanov sa od začiatku roka 2014 až do dnešného dňa podľa Judity Krúzsovej, matrikárky z mestského úradu, narodilo s menom Tomáš. Tomášom šľape na päty už niekoľko rokov obľúbené meno Peter. O tretie miesto sa delia mená ako Dávid a Ján.

Do prvej trojky sa síce nedostalo, ale tiež ho noší niekoľko Rožňavčanov z ročníka 2014. Reč je o mene Sebastián.

Medzi babami jednoznačne Viktória

Top trojku dievčenských mien naopak vedie klasika. Najviac malých slečien sa tento rok v našom meste narodilo s meno Viktória. Druhú priečku po Viktóriách obsadilo meno gréckeho pôvodu – Sofia. Tretím najobľúbenejším dievčenským menom rožňavských rodičov je za rok 2014 Bianka, Laura a Zuzana.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM